Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ma problem z w/w podświetleniem gdy zamykam drzwi zaczynając jazdę podświetlenie nie gaśnie oraz gdy wysiadam z auta zamykam drzwi światło tez nie gaśnie. jeszcze ze dwa dni i akumulator mi padnie. proszę o pomoc. pozdrawiam.
Opublikowano

ustaw górne światło w pozycję pośrednią (czyli tez pali się z otwartymia drzwiami) i zobacz czy zachowuje sie tak samo

do sprawdzenia masz krańcówki drzwi i timer

nie wiem czy poprawnej nazwy używam ale chodzi o sprzęt co odmierza czas i stopniowo ściemnia światełka, raczej obstawiam krańcówki

Opublikowano
wczoraj wieczorem zgasło nic nie przełączałem. dziś rano się zapaliło i się świeci cały czas prawdopodobnie. czekałem ponad 2 minuty przed wejściem do roboty.
Opublikowano

najpierw to na noc zgaś na stałe oświetlenie wnętrza i nie dygaj o akumulator. A potem możesz szukać.

Stało się to nagle czy takie kupiłeś bo to najwazniejsze jest

szukam
Opublikowano
takie kupiłem. wczoraj coś tam postukałem, popukałem i czasami zgaśnie gdy zamykam auto lub drzwi gdzieś po 4 sekundach( ale guzik oświetlenia wnętrza przy lusterku jest wciśnięty w lewo). gdy ustawie w/w guzik na pozycje wyśrodkowana zapala się światło i podświetlenie nóg, po chwili podświetlenie gaśnie a światło czasami gaśnie lub słabiej świeci jak by spadało napięcie. czasami gdy światła gasną słyszę dźwięk jakby pracującego silniczka który by to wyłączał.
Opublikowano

ten dźwięk jakby silniczka to ściemniacz, u mnie też wydaje takie dźwięki i wydaje mi się że to ze starości (nie sądzę żeby w nowy tak buczał)

tak więc to jest normalne, szukaj dalej przyczyny

ja obstawiam krańcówkę którychś drzwi, bierz miernik i zaraz będziesz wiedział o co chodzi

pytanie poboczne, da się coś zrobić ze ściemniaczem żeby tak nie buczał ??

// edit

szybki przegląd internetu i najpewniej dźwięk wydaje kondensator w ściemniaczu, jak będę miał chwilę to rozbiorę i potwierdzę

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
przyczyna znaleziona ale trwało to ponad miesiąc. Czujnik w klapie bagażnika nie wciskał się do końca dlatego że wytarte są trochę plastiki.