Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem odmłodzić moje E-39... a przynajmniej zastosowac manewr kobiecy - sprawić aby młodziej wyglądała :-)

Zamierzam pobawić się wymianą oświetlenia.

Mam w związku z tym parę pytań.

1. Halogeny

W mojej betce (1999r) są halogeny prostokątne. Czy istnieje możliwość wymiany ich na te po faceliftingu? Takie jak tutaj

Jeśli tak, to z zakupem jakich części się wiąże? (oczywiście poza samymi halogenami :wink: )

2. Światła tylne

Znalazłem coś co na zdjęciu mi się podoba. Link tutaj

Prosiłbym Was o ocene.

Czy po faceliftingu zmieniły się jakoś mocowania lamp tylnych? Czy sam ich wygląd? Auto posiadam z lipca 1999r i chciałbym się upewnić czy kupienie takich szkieł nie pociągnie za soba dodatkowych wydatków.

3. Szkła lamp przednich.

Chciałbym wymienić orginalne z pomarańczowymi kierunkami na takie jak tutaj. Posiadam xenony. Czy takie szkła będą pasować (jeżeli chodzi o zaczepy itp, rozmiary?)

4. No i to...

Pomóżcie mi ocenic wygląd

tego...

Zdjęcia ładne... ale jak w rzeczywistości...

Chciałbym aby auto wyglądało ładnie.. ale żeby nie zamieniło się w Cepelie.

Dzieki za Waszą pomoc

Opublikowano

Jesli chodzi o moje zdanie to ringi calkowicie odpadaja, tylne lampy takze.

Przednie - ok

Co do sprzedawcy z Dziekanowa Lesnego - bralem od niego lampy.

Ma caly kontener zawalony oswietleniem firmy Depo.

Ogolnie klosze sa ok, ale niektore kierunki nie byly pierwszej jakosci.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moje zdanie,

jeśli chcesz polepszyć/odmłodzić wygląd Bety to zainwestuj w jakiś (używany) M-pakiet :cool2:

wszelakie neony i diody w/g dobre są do japońskich zabawek a BMW najlepiej czuje sie w M-pakiecie i chyba najładniej wygląda,

P.S przednie lampy z białym kierunkiem są oki.

Opublikowano

Prosze...nie rob tego... :twisted2: Chodzi o te tylne lampy.... Wiem ze to jest dobrej jakosc lampa, dedykowana do tego modelu itp... ale to szpeci auto. Oczywiscie to rzecz gustu...Widzialem je na zywo... wyglada auto jak rodem z WT (Wiejski Tjuning). Lepiej kup oryginalne lampy od E39 po lifcie. tez maja neony, ale nie sa biale. Wyglada to zdecydowanie lepiej. Sam mam neony, ale klosz kolorowy. Taki jak w kazdej E39 po lifcie

Zrobisz jak uwazasz, ale prosiles o opinie, to masz ;P

Co do ringow... hmm ja nie pchalbym sie w takie robotki reczne. Lepiej zainwestowac w cale lampy po lifcie... zalatwiasz za jednym razem biale kierunki i ringi. :)

Opublikowano

oszuści.

ringi ze zdjęcia to tzw. zimna katoda, a gostek sprzedaje diodowe samoróbki których w dzień nie widać a w nocy tylko po zgaszeniu świateł mijania.straszna kicha.

IMHO

jak chcesz przednie lampy z ringami to poszukaj oryginałów.twoje też są coś warte i zamiana nie będzie taka droga.

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
oszuści.

ringi ze zdjęcia to tzw. zimna katoda, a gostek sprzedaje diodowe samoróbki których w dzień nie widać a w nocy tylko po zgaszeniu świateł mijania.straszna kicha.

IMHO

jak chcesz przednie lampy z ringami to poszukaj oryginałów.twoje też są coś warte i zamiana nie będzie taka droga.

Dziekuej Wam wszystkim za podpowiedzi.

Podsumowujac:

Tylne lampy budzily we mnie rowneiz lekko sprzeczne uczucia.

chcialbym jednak zamienic te ktore mam na jakies bez pomaranczowych kierunkow:moze zatem takie rozwiazanie?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103765577

A co do przednich.

Wspomnialiscie ze mozna kupic takie od razu z ringami.

Ktos z was widzial cos takiego gdzies w necie?

Mozecie dac jakis link?

I pytanie: czy bede mogl wymienic jedynie klosze, czy tez cos wiecej?

Nie znam sie na tym i nie wiem jak wyglada taka wymiana gdy posiada sie xenony.

Używany M-Pakiet:

prośba podobna jak powyżej. Nie za bardzo się orientuję czym to sie je, i jaka jest roznica. Dopiero ucze sie BMW.

Dzieki

pozdrawiam

Opublikowano

Dziekuej Wam wszystkim za podpowiedzi.

A co do przednich.

Wspomnialiscie ze mozna kupic takie od razu z ringami.

Ktos z was widzial cos takiego gdzies w necie?

Mozecie dac jakis link?

I pytanie: czy bede mogl wymienic jedynie klosze, czy tez cos wiecej?

Nie znam sie na tym i nie wiem jak wyglada taka wymiana gdy posiada sie xenony.

pozdrawiam

Przednie z ringami.. prosze ... http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=104912075 :twisted2:

Co do tych tlnych...to wlasnie o takie mi chodzilo :cool2:

Opublikowano

a ja sie przymiezam jednak do tych :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103245445

jak masz xenonny to przeloz sobie palnikki i przetwronice i bedziesz miec lux ;) to moje zdanie;)

co do tylu do tradycjne lampy ale z bialym kierunkiem ;)

ps. gdzie mozna kupic taki zderzak ja na tym zdjeciu z allegro ?? to chyba m-pakiet albo moze jakas podrobka ??

Opublikowano
a ja sie przymiezam jednak do tych :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103245445

jak masz xenonny to przeloz sobie palnikki i przetwronice i bedziesz miec lux ;) to moje zdanie;)

co do tylu do tradycjne lampy ale z bialym kierunkiem ;)

ps. gdzie mozna kupic taki zderzak ja na tym zdjeciu z allegro ?? to chyba m-pakiet albo moze jakas podrobka ??

No wszystko suuper, ale to sa lampy firmy DEPO.... ,pochodna od "DUPO" czyli do DUPOOO :twisted2: !

Wiele slyszalem juz na temat lapm tego producenta i zdecydowanie odradzam.

Opublikowano

Icecreamgenius - generalnie o gustach sie nie dyskutuje, no ale skoro sam chciales...

pierwsze tylne lapmy (bialy klosz) - no comments - ktos to juz porownal do WT ja bym dodal przedrostek mega WT, polecam tradycyjna lample z bialym kierunkiem, a jeszcze lepiej w technologi LED

Przod, rowniez polecam wymiane calych lamp niz zabawe w jakies "angel rings" itp. proponuje znalezc cale lapmy a obecne odsprzedac, koszt pewnie podobny a operacja mniej skomplikowana. Zrodlo to przedewszystkim allegro, forum w sekcji czesci itp.

Oczywiscie fajnie byloby trafic kompletny M-pakiet - to znaczaco wplywa na wyglad auta, (ostatnio widzialem na allegron np. nowy, kompletny m-pakiet do E60 za 4200 - uwazam, ze warto, w salonie kosztuje chyba jakies 15-20k)

O tutaj - zapytaj moze maja tez do E39

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1126675

Pozdrawiam,

Artur