Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

ja miałem ten problem i tak byłem i 4 mechezów... jeden mi powiedział że nie mam luzu na maglu... więc uciekłem jak najszybciej od niego, potem pojechałem do perfect serwisu i tam koleś próbował mi coś zadziałać ale mu sie nie udało, mówił jeśli sie da to może kierownica nie wracać sama na miejsce... i tak jeszcze dwóch, więc nie czekająć wymieniłem na regenerowaną magłownicę z interczarsu, i wyszło mi 212zł. Przyjeli też mój w rozliczeniu i tak mam spokój...

ale... jak założyłem regenerowany to jakbym miał więcej kręcenia kierownicą...

Opublikowano
Sam luzu nie skasujesz chyba że jest na kamieniu. Wystarczy mocniej dokręcić tą dużą śrubę (ośmiokątna) i sprawdzić czy zginął. Jeśli nie to odkręcić całkowicie i wyszlifować do konta prostego. Ale jak masz luz od strony pasażera, tylko warsztat. Intercars to dobra opcja.
Opublikowano

luz jest od strony kierowcy

pod osłonami gumowymi nagromadziła sie woda, układ zaczął piszczec przy skrecaniu.

Lewa strona maglownicy ma luz tzn. elementem który z niej wychodzi i łączy sie z drązkiem można ruszac na wszystkie strony.

Jaki klucz jest potrzebny do tej sruby?

W środku śruby jest otwór do czego on służy?

Opublikowano

Ten otwór w środku służy do smarowania. A klucz taki trzeba zrobić, bo nie dostaniesz jak chcesz to sam robić.

Ja osobiście nawiercam dwie dziury w tej śrubce i kluczem kłowym odkręcam. Możliwe że tam są i łożyska do wymiany. Jak masz chęci to kup drugą za pare złotych i ją wyremontuj a potem wymień.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam mam problem z maglownica od pewnego czasu coraz ciężej chodzi i wystepuja takie skoki ze troche lekko a zaraz blokuje i jest ciezko jak diabli czy to moze byc zatarta maglownica???
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mogę spytać co macie na myśłi pisząc zrobić "w Intercarsie"? Myślałem, że Interacrs tylko sprzedaje części, nie ma swoich warsztatów...

Pozdro