Skocz do zawartości

[E36]Korozja pod tylnymi lampami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dość spory problem z korozją w swojej e36 ale szczególnie irytują mnie elementy pod tylnymi lampami pokazane na zdjęciach bo nie wiem jak zabrać się za przygotowanie naprawy i kosztów z tym związanych. Czy mógłbym mi ktos powiedzieć czy to jest stały element jak sie go naprawia lub jakiego typu wstawki trzeba kupić żeby uporać sie z tym problemem?

Prawa strona

http://pl.tinypic.com/r/10omtm8/8

Lewa strona

http://pl.tinypic.com/r/20sep1y/8

Opublikowano
Jest to element stały trzeba wycinać i wstawiać nowy dobry fachowiec się tym zajmie sam nawet nie próbuj :wink:
Opublikowano
  • Autor
A to sie wyciana sama ta lezke do łączenia z boku czy trzeba cały element razem z nadkolem tylnym itp?
Opublikowano
Nadkole jak jest ok to nie dotykać wymienia się to co wymaga tego blacharz będzie wiedział gdzie ciąć :)
Opublikowano

W e36 to kolega moze sam sobie potrenowac wstawianie i wycinanie :)

Zachecam do samodzielnej pracy jesli warunki na to pozwalaja.

Nie jest to ciezka praca jesli elementy zostana poprawnie wyciete.

MADE IN PRL
Opublikowano
wyciąć zawsze jest łatwo gorzej ze wstawieniem
Opublikowano

Dlatego najpierw nalezy kupic interesujace fragmenty ze szrotu i wyciac swoje na wzor tych kupionych :)

Pamietam gdy pierwszy raz wstawialem to tez sie balem ale niepotrzebnie bo efekt byl konkretny.

Nie jest to trudne zadanie bo szlifierke katowa 115mm i migomat mozna wypozyczyc..

MADE IN PRL