Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wymienić podsufitkę w samochodzie (e60, 2004r) gdyż mam białą, a interesuje mnie czarna.

Poczytałem trochę w jaki sposób mam rozebrać słupki, wyczytałem, że najpierw podważyć te klipsy "airbag" a potem odkręcić śrubki. czy może ktoś to potwierdzić? Czy podczas demontażu jest ryzyko naruszenia poduszek powietrznych? Głównie interesuje mnie sprawa z tymi poduszkami, bo nie chciałbym nabawić się niepotrzebnych problemów.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja przy okazji zapytam czy da się wyjąć podsufitkę z sedana bo usłyszałem od mechanika, że bez wycinania szyby się nie da. :?
Opublikowano

trzeba, czy można? czytałem wcześniej tutaj na forum, że wcale nie trzeba nic demontować.

Orientujesz się też przy okazji co z tymi słupkami? czy zdejmując to nie narusze poduszek powietrznych?

Opublikowano
zajmujesz się takimi sprawami? Ile mniej wiecej powinna kosztować usługa obicia takiej podsufitki i boczków bez demontażu?