Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, od paru tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E90 2006r. Przesiadłem się z Fiata Stilo, więc możecie sobie wyobrazić jakie były moje pierwsze wrażenia :lol: Jeżdżę nią około miesiąc i zdążyłem się już przyzwyczaić do mocy i w zasadzie już nie robi to na mnie takiego wrażenia jak na początku. Jak do tej pory zdążyłem w niej tylko założyć letnie opony Continental ContiSport 5 225/40R18 i zakupiłem nowe felgi. Co do planów, to są dużo większe i czeka mnie dużo inwestycji :) Dziś Bunia wyjechała od kosmetyczki (Super Shine Auto Detailing Bielsko-Biała), dlatego też stwierdziłem że można wrzucić jakąś fotkę na przywitanie :8)

Co planuję zrobić:

- Końcówka tłumika

- Wymiana tarcz oraz klocków

- Wymiana zacisków

- Przemalowanie belki pod kokpitem na czarno

- Chip

- Przeróbka na polift włącznie z xenonami

- Zawieszenie pro kit eibach

- Klamki bez zamków

- Wymiana szyby czołowej

11067975_867344050006059_4169511401018656084_n.jpg?oh=eddabbf5c462dc2381be62cdae96e15e&oe=5572013E

Więcej zdjęć już wkrótce jak zrobi się ładna pogoda i wybiorę się na jakąś sesyjkę :)

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

Zapowiada się ciekawie, no może poza klamkami bez zamków bo to już chyba przesada dla mnie :wink:

PS: ciekawa rejestracja.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Zapowiada się ciekawie, no może poza klamkami bez zamków bo to już chyba przesada dla mnie :wink:

PS: ciekawa rejestracja.

Akurat to jest bardziej ze względów bezpieczeństwa :)

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

Jeśli tablica pochodzi od "roots, bloody roots" Sepultury to masz +10 pkt :)

Czarne auto po myciu jest zawsze super, ale 2-3 dni później i kiszka niestety...

Opublikowano

w sumie :)

Tak czy siak ja w życiu już czornego nie kupię - znam siebie, wiem że nie będę w stanie tak ładnie utrzymać jakby wypadało, nawet zakładając że niebawem przeprowadzam się do domu z garażem, po prostu nie i już; środek to co innego, nawet lubię tam grzebać, ale nie blacha, o nie...

OP, ale Ty się oczywiście nie zrażaj, bunia ładna, felga dobra, nic tylko się cieszyć :) a światła z tyłu też robisz polift tak? IMO tylne światła w E90 przed liftem są paskudne i albo należy je mocno przyciemnić albo właśnie poliftować

i potem chip na 200 KM / 400 Nm i znowu będzie zaskoczenie :norty:

Opublikowano

ładny czarnuch :) Nie jestem fanem ciemnych felg bo optycznie pomniejszają "obręcz" ale to Tobie ma się podobać :)

Co do mocy to tak jest zawsze! :) Ja przesiadłem się do swojej 325i (218hp) z e46 320d (136hp) to auto wręcz urywało łeb. Do tego piękne brzmienie R6 i czułem się jakbym co najmniej eMką śmigał :roll: Teraz zdążyłem przywyknąć, owszem auto dalej bardzo dobrze jedzie ale już tak nie wbija w fotel. I to jest właśnie najciekawsze dlaczego tak się dzieje, że zmieniają się fizyczne odczucia??? Każdy pasażer który wsiada mówi, że żołądek podchodzi pod gardło a ja szukam kolektora od 330i żeby dodać 40hp :mrgreen:

.

Opublikowano
Witam

Dobre felgi, co to za wzór ? Pozdro!

To te:

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/36_1459-obr-bmw-st-le-szpr-v-328-18/i54941#part02

ładny czarnuch :) Nie jestem fanem ciemnych felg bo optycznie pomniejszają "obręcz" ale to Tobie ma się podobać :)

Co do mocy to tak jest zawsze! :) Ja przesiadłem się do swojej 325i (218hp) z e46 320d (136hp) to auto wręcz urywało łeb. Do tego piękne brzmienie R6 i czułem się jakbym co najmniej eMką śmigał :roll: Teraz zdążyłem przywyknąć, owszem auto dalej bardzo dobrze jedzie ale już tak nie wbija w fotel. I to jest właśnie najciekawsze dlaczego tak się dzieje, że zmieniają się fizyczne odczucia??? Każdy pasażer który wsiada mówi, że żołądek podchodzi pod gardło a ja szukam kolektora od 330i żeby dodać 40hp :mrgreen:

Myślę że to może być spowodowane tym że organizm się przyzwyczaja do tego i po jakimś czasie już się tak nie odczuwa, tak samo jak astronautów itp. przyzwyczaja się do dużych przeciążeń :)

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano
Myślę że to może być spowodowane tym że organizm się przyzwyczaja do tego i po jakimś czasie już się tak nie odczuwa, tak samo jak astronautów itp. przyzwyczaja się do dużych przeciążeń :)

Na pewno o to chodzi. Szkoda tylko, że tak się dzieje :mrgreen:

.

Opublikowano
Na mnie wszystko co poniżej 500KM nie robi żadnego wrażenia tak już się przyzwyczaiłem że klasa diesel praktycznie odpada :cry:

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Jeśli tablica pochodzi od "roots, bloody roots" Sepultury to masz +10 pkt :)

:cool2: rejestracja zajefajna!!!!

ratamahatta panowie :D

.

Opublikowano
Wizualnie dla mnie bomba. Ode mnie 10/10 i czekam na więcej :D

Dzięki kolego :) Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie po detailingu, od tyłu. Pogoda cały czas płata figle i jak mam czas na zrobienie zdjęć to akurat nie ma dobrej pogody, ale mam nadzieję że w końcu się uda :8)

11080712_868329436574187_8857298401004321556_o.jpg

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

A nie planujesz przyciemniania szyb?

btw. jak czystosc w jasnej tapicerce?

Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach.
Opublikowano
A nie planujesz przyciemniania szyb?

btw. jak czystosc w jasnej tapicerce?

Owszem, planuję, ale chcę to zrobić na wszystkich szybach jednakowo i zastanawiam się nad odymianiem. Co do czystości to jest w miarę ok :)

g8T5Cbj.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dawno nic nie pisałem, bo dawno nic dużego nie robiłem. Jestem po dwóch wymianach oleju, napierw MOTUL 0w40, ale niestety nie siadł więc zmieniłem na 5w30 i jak na razie jest ok. Co 3-4 tankowania leję DIESEL SPULUNG co bardzo polecam jeżeli ktoś jeszcze nie jest zdecydowany, ja (możliwe że to tylko psychika) czuję bardzo dużą różnicę w pracy silnika.

Jutro oddaję bunię do warsztatu i wymieniam klocki + tarcze oraz zakładam końcówkę tłumika. Niestety chromowana bo czarnej nie udało mi się dorwać. Za kilka dni mam też dostać gwint AP i bunia leci na kolejną wizytę do warsztatu. W piątek wymiana szyby czołowej na nówkę, a w połowie przyszłego miesiąca jadę do Krakowa na piecowe przyciemnienie szyb. Ogólnie będzie się działo, oczywiście będę wszystkiego wrzucał fotki :)

11780553_1222061224486687_755596556_n.jpg?oh=57158d264847de309015e388974517ab&oe=55B979E8

11815853_1222061267820016_1042502412_n.jpg?oh=c25685bd24640adfbaecc9de35a7cf4b&oe=55B9BBF0

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

w końcu rura od Ursusa pójdzie do kosza :wink:

Fajna końcówka :wink: zakładaj jak najszybciej :cool2:

Opublikowano
To ta sama co w Twojej była, dzięki temu ją znalazłem :D Jutro wrzucę fotki, mam tylko nadzieję że nie będzie źle wyglądać srebrna ;)
g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

Będzie dobrze :cool2:

Ja miałem czarną, ale srebrne auto. Więc u Ciebie na odwrót też musi pasować :cool2:

Opublikowano

Ladna fura :cool2:

co to za kosmetyki Glaco ? dasz wiecej info ?

poza tym biorac pod uwage jak auto jest ladne i jakosciowe to bym sie zastanowil nad eibachiem i popatrzyl raczej w kierunku KW :arrow:

Powodzenia !

Chyba miałeś na myśli 15 minut ;)

chyba chciales napisac 1,5 minuty :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Ladna fura :cool2:

co to za kosmetyki Glaco ? dasz wiecej info ?

Jeden to niewidzialna wycieraczka, całkiem fajnie się sprawuje, a drugi to spray do lusterek żeby woda się nie zbierała. Całkiem fajnie działa.

poza tym biorac pod uwage jak auto jest ladne i jakosciowe to bym sie zastanowil nad eibachiem

Początkowo miał być eibach, ale jednak znajomi mnie przekonali żeby brać AP, a że ja trochę lewy jeszcze jestem w tych sprawach to posłuchałem się znajomych :) Myślę że nie będzie źle.

chyba chciales napisac 1,5 minuty

Chyba chciałeś napisać w tym samym momencie po umyciu :(

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano

Jest i on :) Jadę do mechanika dowieźć zawieszenie, może uda się wszystko strzelić za jednym razem :D

11780547_1222567744436035_611678761_n.jpg?oh=0b7e98f49241c6c94cf0093a1b474190&oe=55BB22E1

g8T5Cbj.jpg