Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko apropo termostatu.

Wymienilem tydzien temu dwa termostaty: glowny i egr, bylo dobrze chyba z pol tygodnia i znowu powrot do 69-73C

Termostat egr to BEHR a glowny to jakis tani nie markowy z ebay UK.

I teraz moje pytanie. Czy zepsol sie ten glowy jezeli po dogrzaniu go do 69-73C i postoju z 2 min jak zlape za przewody chlodnicy gorny(prawy) i dolny(lewy) to oba sa cieple.

Czy to znaczy jak oba sa cieple ze ten glowny termostat poszedl sie j....c ?

Zaznaczam ze jest to manual wiec nie ma tam chlodnicy oleju do skrzyni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanko apropo termostatu.

Wymienilem tydzien temu dwa termostaty: glowny i egr, bylo dobrze chyba z pol tygodnia i znowu powrot do 69-73C

Termostat egr to BEHR a glowny to jakis tani nie markowy z ebay UK.

I teraz moje pytanie. Czy zepsol sie ten glowy jezeli po dogrzaniu go do 69-73C i postoju z 2 min jak zlape za przewody chlodnicy gorny(prawy) i dolny(lewy) to oba sa cieple.

Czy to znaczy jak oba sa cieple ze ten glowny termostat poszedl sie j....c ?

Termostat główny powinien się otworzyć przy ok 89st. Tak więc z informacji które podałeś wynika że to on jest sprawcą.Za wcześnie się otwiera lub przypuszcza.

Opublikowano
Zamowilem juz nowy firmy Gates, moze ten bedzie lepszy. Jak przyjdzie to zamienie i sprawdze jeszcze raz EGR termostat czy nie prepuszcza. A ten walniety bede musial reklamowac.
Opublikowano

Witam ponownie,

Zalozylem wlasnie nowy termostat FEBI i teraz wszystko dziala jak powinno. Temperatura to 92C i trzyma caly czas.

Wiec moral z tego taki nie kupowac dziadostwa z Ebay UK.

Opublikowano

Było już wieeele tematów dotyczących tych dwóch termostatów.

Wniosek był zawsze ten sam -> zakładamy tylko oryginalne termostaty, amen.