Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wyleciała z prowadnicy pewnie

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

na 99,9% pękł ci plastikowy ślizg szyby, jest to bardzo częsta usterka w e36, koszt takiego ślizgu w ASO to 12zł, na allegro można kupić dobre zamienniki, ale są wykonane z gorszego plastiku

ściąg boczek i będziesz widział co się stało

Opublikowano
U mnie to samo od strony kierowcy ale po wymianie ślizgów kupionych w ASO szyba nie dolega idealnie przy zamknięciu (regulacja pogarsza sprawę bo szyba wtedy wyskakuje ze ślizgu całkowicie) i w około połowie opuszczania/podnoszenia słychać mocny trzask jakby wyskakiwało ze ślizgu i wskakiwało po chwili z powrotem. Nadeszła zima więc z tym nie walczyłem ale problem ten mnie również mega irytuje ;/
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
U mnie to samo od strony kierowcy ale po wymianie ślizgów kupionych w ASO szyba nie dolega idealnie przy zamknięciu (regulacja pogarsza sprawę bo szyba wtedy wyskakuje ze ślizgu całkowicie) i w około połowie opuszczania/podnoszenia słychać mocny trzask jakby wyskakiwało ze ślizgu i wskakiwało po chwili z powrotem. Nadeszła zima więc z tym nie walczyłem ale problem ten mnie również mega irytuje ;/

ja miałem podobnie i przyczyną wypadania ze ślizgu było pokrzywione ramie podnośnika i podwinięta uszczelka ta w środku drzwi w której jeżdzi szyba

ramię udało mi się wyprostować,nowe ślizgi,wszystko nasmarowane i działa jak nalezy

Opublikowano
Ok dzięki może uda mi się tak samo to zdziałać bo nie chcę kupować ponownie całego ramienia ;)
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału