Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. byłem zmuszony założyć nowy temat bo w poprzednich żadna odpowiedź mi nie pomogła w 100 %. Mam problem z czujnikami parkowania miałem uszkodzone dwa czujniki (tzn tak mi się wydaje bo po włączeniu wstecznego nie było w nich słychać żadnego cykania) tak czy inaczej kupiłem dwa nowe i dalej to samo nie działa :( po włączeniu wstecznego jest to samo piszczenie przez 3 sekundy sygnalizujące awarię. 3 czujniki cykają tak samo a 4 sporo ciszej może to być przyczyną niedziałania pdc ? proszę bardzo o pomoc.
Opublikowano

Jakie kupiłeś te czujniki? Jeśli allegrowe to bardzo prawdopodobne, że po prostu są walnięte - też to kiedyś przerabiałem.

Jeśli kupiłeś oryginały to do sprawdzenia instalacja.

Opublikowano
Kupiłem jakieś z allegro zamienniki. dzisiaj zamówiłem jeszcze jeden i założę go w miejsce tego co słabo tyka. Jeśli nie będzie poprawy będe zmuszony jechać na kompa :(
Opublikowano
Troszkę się dziwię bo zamiast kupować czujniki mogłeś kupić za 60zl kabel do kompa i samemu diagnozowac/usuwać błędy z kompa. Masz wszystko pod ręką i co wyskoczy to sprawdzasz... nic nie płacisz a wiesz co wymienić i później jak coś skasować ;p
Opublikowano
Mam założone 3 nowe czujniki no i niby działa ale nie do końca :( , jest problem ze skrajnymi czujnikami jeden jest oryginalny a drugi chiński i ten chiński nie daje wcale impulsu a na pewno jest sprawny. 3 pozostałe działają prawidłowo i pokazują odległość od przeszkody. Gdy zamieniam skrajne czujniki miejscami to dzieję się to samo tylko po drugiej stronie (tam gdzie jest chinol czujnik nie widzi ). 2 środkowe (chińskie) działają ok. Czy skrajne czujniki muszą być oryginalne?? miał ktoś taki przypadek?? proszę o pomoc :(
Opublikowano

tez sie kiedys połasiłem na zamienniki i mialem problem bo dzien podziałały i potem [BAD] ... kupilem ori uzywki i problem znikł

sam Sobie odpowiadasz na pytanie, spróbuj zamienić zamienniki miejscami i sprawdz