Skocz do zawartości

kasowanie kodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak skasować inspekcję olejową oraz inne kody diagnostyczne ?? 520i rok 1989. Wiem że trzeba zmostkować wtyczki ale jakie konkretnie to każdej funkcji.

Z góry dziękuję.

Edytowane przez gfaw

Opublikowano
  • Autor

Pomóżcie proszę

Może ktoś ma linka do jakieś takiej ciekawej strony

Albo ktoś ma do sprzedania jakąś instrukcję, schematy i rysunki

Wiem, że na tym forum są życzliwi ludzie

Opublikowano
... linki masz w dziale "zrób to sam " i " przydatne linki " ,do wyszukiwarki u góry wpisz " inspekcja " - jest co czytać ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
  • Autor

Dzięki właśnie przed momentem znalazłem

Konkretnie chodzi mi też o skasowanie diody od hamulców. Wymieniłem klocki a lampka nadal się pali. I to mnie głównie interesuje.

Od razu dziękuję wszystkim pomagającym.

Opublikowano
kasowanie diody od chamulców????sprawdz dobrze połączenia kostka - klocek chamulcowy, wetknij w gniazdo od strony instalacji przewod-zrób normalną zworę, i sprawdz czy gasnie,,dioda''
Opublikowano

... jak wymieniłeś klocki i czujniki hamulców to kontrolka sama zgaśnie po kilka krotnym przełączenia zapłonu - poprostu kondensatorek jeszcze trzyma pamięć - jak Cię to denerwuje to jest taki chłopski sposób - dwie śróbki z licznika , kierę do przodu - licznik do przodu - odpiąść wtyczki licznika na parę minutek - montarz w odwrotnej kolejności - jak Ci się nie chce to sama zgaśnie - pod warunkiem że czujniki są nowe albo stare nie naruszone / ale to ostatnie u ciebie nie wchodzi w rachubę bo czujniki musiały już dotknąć tarczy i spowodowały zaświecenie kontrolki -

Stare czujniki można założyć jak na wyczucie zmieniasz klocki - tzn przed wyświetleniem komunikatu ...

w samym gnieździe diagnostycznym wykasujesz kontrolkę oleju , przywrócisz " cegiełki " albo napis Inspektion na liczniku ...

* - w zależności od typu i wyposażenia