Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, możecie polecić jakieś miejsce w Łodzi lub okolicach, gdzie można dołożyć hak do f10 (poza ASO)? mam wersję z mpakietem i bezdotykowym otwieraniem bagażnika - to chyba może mieć jakieś znaczenie. Macie doświadczenia z tego typu "projektem"?:)

Dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano

Ja przerabiałem temat i z racji gwarancji zostało mi ASO, gdzie impreza kosztowałaby mnie ponad 10.150 PLN, więc odpuściłem i za niewiele więcej postanowiłem zostawić w rodzinie dodatkowy samochód z hakiem :) I to była wersja haka BMW Westfalia do F10 z ręcznym montażem kuli!

Ale uwaga - zależy co chcesz ciągnąć, ale należy zmienić wentylator z przodu i coś tam jeszcze (sprawdź w ASO) - wiem, że warto to zrobić - nie będzie się tak grzał. Nie wiem jak z automatem - chyba też jest lepiej chłodzony przy fabrycznej wersji z hakiem, ale nie jestem pewien.

Opublikowano
dzieki, u mnie po gwarancji, wiec chce to zrobic poza aso. to co piszesz musieli wymyslec spece z aso bmw wlasnie;) koles (nie aso) za montaz haka porzadnego thule zawolal mi na gotowo z wiazka ponizej 2 tys pln. robilem juz u niego kiedys hak (pelne pro i bylem zadowolony) ale tamten wozek nie mial takiego diwajsu jak dostep bezdotykowy. to mnie zastanawia czy nie ma jakies kolizji.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Informacyjnie: zakończyłem temat haka. W aso koszt 8 tysięcy, albo 11 jeśli elektryczny. Założyłem poza ASO - w Łodzi w firmie na Ogrodowej 6 (mazico się nazywa) - mieli dobre opinie. Na gotowo (z modułem) dałem poniżej 1400 pln brutto.

Ponoć to czwarta sztuka f10 do której zakładali hak. Hak demontowalny, wpinany od dołu - polski producent auto-hak - po zdjęciu haka nic nie widać. Nie koliduje ani ze zderzakiem z mpakietu ani z bezdotykowym dostępem, wszystko działa jak trzeba. Zderzak musieli podciąć od dołu, ale widać to dopiero po schyleniu się pod auto.

Pozdrawiam

M

Opublikowano
Masz podłogę wyciętą fabrycznie pod hak, do m pakietu też (nr części ustal w aso). To tak jakbyś chciał mieć ładnie także po schyleniu się pod auto :)
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Aby nie zakladac nowego tematu, napisze tutaj, gdyz mam i M-pakiet i bezdotykowy bagaznik. Ale w F11.

Potrzebuje dolozyc hak - jesli to ma jakies znaczenie, to jedyna rzecz, jaka bylaby wozona na haku, to 2 rowery.

Moze wystarczy po prostu zwykly hak, z odpinana kula, bez zadnych modulow, wiazek, programowan?

Poprosze o Wasza opinie.

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano

Przecież do bagażnika rowerowego musisz mieć światła, itd, więc moduł jest Must Have.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

OK.

Czyli musi byc bagaznik z modulem. Co do tego jeszcze?

Jakas wiazka?

Opublikowano

Zwykły hak zdejmowany zakładasz o miejscowego magika, hak będzie z standardowym gniazdem pod oświetlenie przyczepy. Kupujesz wybrany przez siebie uchwyt na hak z oświetleniem i tyle. Na pewno wyjdzie cie to taniej niż ori rozwiązanie. Chyba że bardzo chcesz mieć składany elektryczny ale to pewnie kosmos cenowy.

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ale ten modul slynny bedzie potrzebny i tak, prawda?