Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, mam problem który się objawia następująco: podczas jazdy zdarzyło się parę razy, że auto zgasło i samo odpaliło, myślałem że odpaliło przez napędzające go koła ale taki sam problem pojawił się gdy auto stało bez ruchu na luzie, dosłownie silnik pracował, zgasł i sam się odpalił. Wydaje mi się że to jakiś problem z komputerem silnika. Miał ktoś z was podobny problem? co to może być i jak sobie z tym poradzić?
Opublikowano
Pewnie wypadają zaplony i wydaje ci się ze zgasł. Silnik jak się zatrzyma to już nie odpali. To fizycznie nie możliwe. Co innego jak by zgasł i byś go zakręcił na biegu to ok. To nie perpetum :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możliwe i wiem co założyciel tematu miał na myśli. To nie jest zgaśnięcie i odpalenie po minucie tylko sekundowa lub dwu przerwa w pracy silnika. Silnik odpali sam bo jeszcze się kręci.

Podłącz pod komputer prawdopodobnie czujnik wału mówi pa pa.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
właśnie tak jak pisze CICHY525, dosłownie sekunda czy dwie w przerwie pracy silnika, to będę musiał podłączyć pod komputer, dzięki:)
Opublikowano
byłem u mechanika, podpiął komputer i to nie czujnik wału, a jednak pompa, która jakieś 20km później jeszcze tego samego dnia wyzionęła ducha
Opublikowano
wszystko jest możliowe, w merolu mechanik zrobił mi taki myk ze stoję sobie koło auta, a on coś na kompie kliknął i auto zapaliło a ja myślę WTF? co jest :D
Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG
Opublikowano

No to trafiłem.

Songo, ale pewnie rozrusznik zakręcił na 100% dopiero odpalił. Auto które stoi i zgaśnie ( nie przygaśnie przydławi się mocno) tylko zgaśnie to nie ma możliwości że samo z siebie odpali bez rozrusznika.

Opublikowano
kurde wymieniłem pompę na nową firmy Maxgear, ale niestety problem dalej występuje, a błędu wału nie pokazuje;/ w dodatku wskaźnik paliwa cały czas pokazuje, że nie ma w ogóle paliwa i świeci się kontrolka rezerwy
Opublikowano

Gorszej pompy nie było?

Czasami komp nie pokazuje błędu, niestety.

O ile nowa pompa nie świruje bo ta firma do dobrej nie należy a silniki R6 są upierdliwe i czy to czujnik czy osprzęt nie lubi tanich zamienników- niestety.