Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam to mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. 520i silnik po załozeniu gazu najpierw zaczal wyrzucac olej przez uszczelke pod obudowa filtra oleju pozniej poszły uszczelniacze i zaczał strasznie dymic . nie zawsze ale dymil białym dymem . w przeciagu 3 miesiecy wlalem 20 l oleju . zauwazyłem ze silnik wogóle nie zasysa powietrza przez filtr tylko jak odkresilem kurek i przylozylem reke to wessalo tak ze ciezko było oderwac reke a teraz stracilem cisnienie w jednym cylindrze . POMOCY
Opublikowano
sprawdż jeszcze w jakim stanie jest płyn chłodniczy. robiłeś już te uszczelniacze? uszczelke ci raczej wydmuchało. jak nie wymieniałeś jeszcze uszczelniaczy to za jednym razem z uszczelką wymienisz. i dobrze gaz ustaw, dawka nie może być zbyt uboga.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co ma niby do tego uszczelka????

Odma prędzej.

Albo mega brudny filtr powietrza. Może go zmień?

Wymień odme i wyczyśc rurki olejowe od odmy.

Ale silnik i tak pewnie już się uszkodził.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
uszczelka cała , uszczelniacze zrobione , odme zamowilem ale bez rurek , spróbuje je wyczyscic . jak odczepilem rurke od silnika do odmy to w przeciagu minuty mialem tak siwo na podwórku ze nic nie widzialem . silnik napewno trzeba bedzie rozebrac .Mogłby ktos krok po kroku wytlumaczyc jak wymienic odme?
Opublikowano
to w trójce. Tutaj możesz nawet nie ściągać kolektora i zrobić to po omacku tylko chciałem Ci przybliżyć jak to mniej więcej wygląda.

dobra dzieki bede próbował

Opublikowano
uszczelka ma dużo, jeżeli nie ma ciśnienia na jednym z cylindrów. odmy wymienić nie zaszkodzi, choć raczej jest za późno.