Skocz do zawartości

E46 Wymiana Poduszek powietrznych ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy, przepraszam jeśli trzeba się przywitać ale jestem troszeczkę w amoku.

Otóż, moja żona dziś lekko uderzyła w słupek przed sklepem, pech chciał że centralnie w środek i wystrzeliły poduszki kierowcy i pasażera :(

Auto to e46 316i 2004 rok dopiero co kupiłem i masz ci los... ale do rzeczy jestem trochę zielony wiec myślę, że tu jest sporo fachowców i znawców tego modelu i mi pomoże.

Chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami wiąże się taka naprawa, czy trzeba wymieniać cały kokpit itp. ?

Proszę po pomoc. Z góry dziękuje:)

Opublikowano
Poduszka pasażera i poduszka kierowcy, wkładasz i dalej lecisz, ale może napinacze też trzasły to też napinacze do wymiany, koszt używek poducha pasażera widziałem po około 30-50zł, poducha kierowcy zależy jaka kierownica ale tak około 100 zł za czteroramienną a za 3 ramienną po lifcie to ze 300zł, napinacze po 50zł i chyba mrs, usunąc błędy kompem i wszystko ok,
Opublikowano
Ok dzięki. Tak od rana siedzę i szukam powoli części i mam jeszcze jedno pytanie bo często w ogłoszeniach widzę że są sprzedawane poduszki bez kierownicy to mam rozumieć ze poduszkę kierowcy również da sie wymieniać na takiej samej zasadzie co poduchę pasażera ?
Opublikowano
Jak po dotykasz kierownice z tyłu to masz otwory w których są śruby torx lub taki pałąk do odginania i wyczepiania kierownicy. poduszka wystrzelona out, nowa in i pod kompa. tylko sprawdź jak wyglądają napinacze bo błędu nie usuniesz.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie było mnie chwilkę...mam problem otóż z poduszką pasażera uporałem się szybko lecz z poduszką kierowcy już jest mały problem. Zdemontowałem starą zamontowałem nową i tu psikus odstaje... i powiem szczerze brzydko to wygląda i raczej na moje oko nie powinno tak być bo stara poduszka ładnie pasowała.

Obejrzałem obie poduszki bo myślałem ze inna jakaś przyszłą ale są identyczne na pierwszy rzut oka.

Proszę o poradę jeśli ktoś spotkał się z tym problemem.

Opublikowano
Pokaz ich zdjeciq

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Też coś czytałem, że przy wystrzale poduchy w kierownicy wygina się blacha w kierownicy do której mocowana jest poduszka. Można ją ponoć wyprostować.