Skocz do zawartości

bmw e38 740i m60b40 falujące obroty na postoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moja beemka ma dziwną do zdjagnozowania dolegliwość,podczas jazdy jest wszystko w porządku,nie telepie ,pracuje równiutko,ma moc itp,ale gdy wrzucę pieg na P to dzieje się takie coś,mianowicie co jakiś czas zafalują trochę obroty ale najpierw z pod maski słychać jakieś cyknięcie tak jakby sie coś przełączało i wtedy tak trochę zafalują obroty i powiedzmy ze są to odstępy jakieś kilku sekundowe np co 10s.nie jest to wielkie zafalowanie ale jakieś o 100rpm wgórę i tyle samo w dół,trochę to denerwuje bo wszystko jest w porządku ,przepłyka,odma,silniczek krokowy,świece.... zaznaczę ze bez różnicy czy na lpg czy bp. może ktoś miał podobne objawy i będzie się chciał podzielić informacją byłbym wdzięczny.nie wiem czy zrozumiale napisałem co sie dzieje z autkiem bo sam dokładnie nie umiem tego tak opisać.pozdrawiam
Opublikowano
A jak na D wciśniesz hamulec masz to samo?
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Zobacz czy nie załącza Ci się w trakcie tego cykania kompresor od klimatyzacji. Prawdopodobnie tu masz odpowiedź
Opublikowano
  • Autor
na D jest wszystko w porządku ,a cyka tak po lewej stronie ,i za cholerę nie umiem tego zlokalizować
Opublikowano
  • Autor
na D nic się nie dzieje,czy hamujesz czy jedziesz jest elegancko,
Opublikowano
  • Autor
problem się rozwiązał l:) wina leżała po stronie kompresora klimy.jak wyłączę klime to nawet nie drgnie :)