Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Myśle o obniżeniu swojej e30 318 od dłuższego czasu i z tego oto powodu zwracam się do was. Rozmyślam nad wrzuceniem -40 mm sprężyn na seryjnych amorkach. Co o tym myślicie? Ewentualnie jakie sprężyny wybrać?
Opublikowano
Można zakupić zestaw obniżający firmy jamex to jest jedna z tańszych opcji.Nie wiem jakie są teraz ceny,ja osobiście montowałem takie 8 lat temu.
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej.

Czy się opłaca?? Ta-technik to chinol. On po za tym ze jest twardy to nei ma innych pozytywó. Zerow wybierania nierówności. Lepiej poszykać jakiś zesta springów Eibecha czy H&r i dedykowane amory do tego. Przynajmniej nie niszczy budy jak ten syf. Aczkolwiek znam parę osób co śmigają na takim syfie....kwestiaa gustu. Dla mnie gówno.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Markowa zwykła sprężyna to koszt 150-200sztuki i tak samo amorki od 140/sztuka za markowe. Wiec za zwykly zawias masz grubo ponad 1tyś. Więc jakim cudem coś co kosztuje mniej a ma być lepsze ma być dobre?? Markowe sportowe zawieszenia to szykuj min 2 tyś.

PZDR>

Opublikowano

tu masz nawet za 599 komplet gazówek i springów http://allegro.pl/zawieszenie-sportowe-bmw-e30-82-91r-40-40mm-6cyl-i5226315024.html :mrgreen:

Ja aktualnie tez myślę nad obniżeniem delikatnym i pójdę raczej w ten zestaw: http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-mts-bmw-e30-40-35-324-325-gratis-i5288661139.html i seryjne amorki...

Jamex i MTS nie są złe jak za taka kasę. Miałem w kilku autach i są spoko :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jamex i MTS nie są złe jak za taka kasę. Miałem w kilku autach i są spoko :D

A to dziwne, bo właśnie szukając twardego zawiasu, wyrzuciłem MTS-y z samochodu po tygodniu użytkowania.

Obniżenie także nie pokrywało się z deklaracją.

Dopiero Bilstein b8 + zerkopol + eibach pro kit załatwiły sprawę :D

• Zarejestrowani
Opublikowano
O co chodzi z tym zerkopol? Widzę, że produkują sprzęgła, hamulce... A co tam wrzucałeś do zawieszenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano