Skocz do zawartości

Problem z otwarciem maski silnika E-36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mój problem jest związany z bardzo ciężkim otwarciem maski silnika w E-36 compact z 95 roku. Dzwignię już zdążyłem złamać teraz jestem zmuszony otwierać kleszczami. Dodam, że linka wygląda na sprawną i nie skorodowaną. Czy jest jakaś regulacja? Czy to może jest wina zamka? Jak to sprawdzić? Help me!!!
Opublikowano
musisz wyregulowac zamek zamontowany na masce.
Opublikowano
  • Autor
dzięki za info, próbowałem ale nic to nie dało :mad2: Chyba to będzie zamek, ale jak się do niego dostać???
Opublikowano

cze

mialem ten sam problem tylko ze juz poprzedni wlasciciel zlamal ta dzwignie :mad2:

sprawdz dokladnie pierwszy zamek u mnie przyczyna bylo zlamane wejscie linki do zamka (koszt 20zl zamek + linka)

a dostac sie mozesz poprzez sciagniecie nerki

pozdro

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za info jeszcze dziś to sprawdzę :D Narka
Opublikowano
Regulacja jest jeszcze na samej masce jak ja podniesiesz to po lewej i prawej stronie znajduja sie zaczepy ze sprezynka , moga one byc za ciasno ustawione i tez beda problemy.reguluje sie je luzując śrubę kontrującą na klucz 19 a następnie śrubokrętem wkręcasz lub wykręcasz.Spróbuj otwierzyć maske tylko niech ktoś dociska ją rękami po lewej i prawej stronie a ty otwieraj ,jeżeli otworzy się lepiej to na 99% za ciasno ustawione zaczepy
Opublikowano
  • Autor
jeszcze raz dzięki za porady. Pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano
Też mam Compact'a z 95-tego roku i mam taki sam problem... Regulacja nic nie pomogła. Linka jest naderwana w jednym miejscu i wydaje się strasznie luźna(zbyt długa?). Na allegro są jakieś linki ale po 50-70zł używane:/ Orientuje się ktoś jakie są ceny w serwisie BMW i czy linka z Compact'a różni się od linek z Sedana i Coupe?