Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Od razu mówię że przeszukałem neta nie znalazłem odpowiedzi. Powstał mi dziś spory problem otóż żeby było jasno co i jak opisze wszystko..

Zawoziłem kolegę do żony, zajechałem na podwórek była leka ciapa, chcąc nie chcąc musiałem wycofać.więc Za łaczała mi sie kontrola trakcji wyłączyłem ja a kolega pchną do tyłu,(rola mi sie) wyjechałem na asfalt wszystko ładnie cacy.

Podjechałem na stacje po ropkę i chciałem cofnąć otóż.

Wrzucając R dałem gazu a tu nic próbuje ale nie chce.

Na D wszystko w normie tylko z rana muszę więcej dać gazu ale tak było.

Dziś postanowiłem wjechać na kanał zobaczyć co jest nie tak.

Odkryciem delikatnie korek spustowy oleju na zagaszonym, by sprawdzić stan ( pocieklo ciemny żółty olej) wszystkie kable raczej. ok wtyk

Zresetowalem komputer i pedał gazu i nic

Skrzynia 5hp-18

Spotkał się ktoś z taką przyczyną?. Co robić? manualne rozbieralem parę razy ale to mój pierwszy automat i głupie.

Zaglądam na post co godzine

Opublikowano
Miałem tak samo w 523i - nie szukałem przyczyn bo naprawa automatu droższa niż swap na manual :norty:
Opublikowano
Zmieniałeś kiedykolwiek olej w skrzyni?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

teraz juz napewno brakuje

bo poziom oleju spawdza sie na wlaczonym silniku :mad2:

nie jezdzij nia -bo zarzniesz do konca skrzynie.

ja zmienialem olej w mojej ( na wlaczonym i tylko do 50 st.C)

mam5hp19 ale mysle ze 18 bedzie podobnie

napewno brakuje ci ponad 1 l

w automatach przy wymianie jest tolerancja +- 50ml

wymiana prosta i filtr + uszczelka, ile auto ma przelotu?

ja olej mialem lt71141. czyli atf z LM 1200ATF.

u mnie zlalismy 5 litrow a wlalismy 6,2 litra. brakowalo :?: :?: :?:

bo madry mechanik :oops: tez mi sprawdzil stan oleju w skrzyni(tak jak ty) i tez mi powiedzial ze bylo troche za duzo :nienie: :mad2: :cry2:

wtedy jeszcze bylem nie douczony.

wymienialem z kumplem co mial taka pompke przelewowa z wezami..i jesden waz zanuzal w oleju a drugi szedl do skrzyni. :evil: :twisted:

dolalismy na full..

a potem wlaczylem silnik i machalem biegami z wcisnietym hamulcem ,aby wszystkie ventyle sie napelnily ... i wtedy dolalismy jeszcze z 1,5 litra ,,,, potem jak przelewa kolega zakrecal korek ..i potem dopiero gasisz silnik... patrz zeby temp nie byla wyzsza niz 50 st C :duh: :duh:

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano (edytowane)
Przebieg 220tys. Jutro kupie olej jeśli będę miał za co. Więc mówisz że gdzieś 7 litrów kupić. Mam 2 korki dolny i górny w misie olejowej. Którym dolewac co się orjetowalem po googlach to ten górny jest od poziomu a dolny od dolewo tak? Edytowane przez Szperacz007
Opublikowano
Najmądrzej by było, gdybyś dał to komuś na wymianę dynamiczną oleju.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

w okolicy nie ma mądrych fachowców. sam wole działać

Edition.23:56 04-03-2015

Jestem teraz w procedurze dolewania oleju pojawia się Wsteczny

Teraz przynajmniej cofa ale przy dolewania nagrzewa się olej i wycinka to gasze i czekam aż ostatnie sporo już go wolałem i sporo straciłem

Dolewac na odpalonym w położeniu P po czym zakręcam korek wachluje biegam ruszam cofam, gasze na 15 min i znów

Pisze z tele więc bez nerwów że zero przecinkow itp.temat może być bardzo pomocny dla innych

Jutro dodam zdjęcia gdzie dolewac bo tego też szukaLem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pękł docisk pierścienia naprawa wyniosła mnie na własne ryzyko 100 zł plus olej zalalem dex 2d

Nie znalazłem skrzyni takiej samej różniła się korpusem. Zf zielona i czarna ja mam na zielonej. Przelozylem tarcze z czarnej. I cacy śmiga opon nie nadarzam kupować