Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dluzszego czasu mam problem ze stukami w prawym tylnim kole.

Metaliczny dzwiek, CYK CYK CYK zwiazany z predkoscia abrotowa kola, slyszalny glownie przy skrecaniu w lewo, czasem przy jezdzie na wprost. Lekkie dodanie gazu nasila problem. Przy wolnej jezdzie slychac bardziej.

Wizyta na podnosniku powoduje, ze problem znika na dobe lub tydzien.

W pierwszej kolejnosci wymienilem gumy na tylnim wachaczu, po tym byl spokoj na tydzien.

Teraz po kolejnej wizycie i nie zrobienu niczego objawy przeszely na dobe. Podejrzenie pada na polos.

Auto ma 140k km. Lozysko wymienione 50k. km temu.

Macie jakies sugestie?

Opublikowano

Witam,

w moim przypadku "cykanie" było spowodowane ocieraniem osłony tarczy o "coś" co wpadło pomiędzy tarczę a osłonę. Demontaż tarczy i czyszczenie wystarczyło.

Pozdrawiam,

T.

Opublikowano
Kolego moim zdaniem to przegub do wymiany, skoro piszesz że osłona gumowa już została wymieniona to pewnie była uszkodzona i dostawł się do przegubu bród który spowodował jego uszkodzenie, wymień przegub i przestanie cykać.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polosie wymienione, na razie razie spokoj. Jakies regenerowane za 600zl komplet, nowki 2000+ sztuka :)
Opublikowano
Polosie wymienione, na razie razie spokoj. Jakies regenerowane za 600zl komplet, nowki 2000+ sztuka :)

Półosie wymieniałeś kompletne z przegubami?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D