Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pewnie wielu z Was ma taki bajer w samochodzie, że gdy zamykamy auto i następnie pociągamy za klamkę kierowcy włącza się nam podświetlenie wnętrza. Bardzo przydatny bajer. W 3,5 to mam, znajomy ma to w swoim tds i mam wrażenie, że z racji opcji wyposażenia powinno to być również w moim 2.0, ale niestety albo nie ma albo nie działa. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak wygląda i gdzie jest to ustrojstwo które to załącza?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Nikt nic nie wie na ten temat? :mad2:

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
U mnie zapala sie i gasnie swiatlo jak zamykam i otwieram auto z pilota. W sumie nawet nie wiem jak jest z ta klamka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak delikatnie uchylasz klamkę to powinieneś słyszeć kliknięcie krańcówki.Może jest uszkodzona albo zacięta.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Właśnie sęk w tym, że nie słychać zupełnie nic ani w mojej bordowej ani w tds kumpla a działa. Która to krańcówka? raczej na pewno jest to coś dodatkowego, nikt nie wie jak to wygląda?

Rafał z pilota to i ja tak mam, że sie świeci, a podświetlenie po klamce jest fajne bo jak zamkniesz auto i nie jesteś pewnien czy klucze zostawiłes koło lewarka np to pyk za klamke podświetla Ci bez otwierania auta i wszystko wiesz. taki po prostu fajny bajer.

(OO=[][]=OO)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do zamka dochodzą 3 wtyczki dwupinowe.Są tam mikroprzełaczniki.Niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć która wtyczka jest odpowiedzialną za oświetlenie.Musisz zdjąć tapicerkę drzwi odłączyć wtyczki i sprawdzić przy klamce która para styków się zewrze lub rozłączy ciągnąc za klamkę.Jak tu jest ok to raczej coś z modułem komfortu.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
rzetelna odpowiedź, dzięki wielkie;)

(OO=[][]=OO)