Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy!

Czy ktoś z was miał już do czynienia z demontażem rozrusznika w tym modelu samochodu? Znalazłem tak oto DIY:

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=732743

ale jest on do 330i i nie wiem czy do mojego modelu też podejdzie. Nie jestem mechanikiem i nie wiem czy sobie poradzę dlatego pytam was - zlecić to specjaliście czy brać się z tym za bary? (dodam że czas jest, chęci także :)).

Pozdrawiam!

Opublikowano
No bardzo dobre info znalazłeś :D Ja wyjmowałem od dołu od góry miałem trochę nie wygodnie podejść z kluczami ale jak kto woli .Jeżeli masz trochę zdolności manualnych to spokojnie dasz radę powodzenia :D rozrusznik kup taki żeby pasował ci do twojej bmw
Opublikowano

Aktualizacja - po ponownej próbie odpalnia auta rozrusznik już nie kręci a dzieje się coś takiego:

przy czym po każdym "stuknięciu" przygasają światła - czy ktoś z was miał podobny problem? Czy to wina rozrusznika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie najpierw naładuj akumulator a dopiero później wymieniaj rozrusznik :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Akumulator zdechł na pewno po primo.A po drugie od dołu jest wiele wygodniej wygrzebać rozrusznik jak z góry ,bo są dwie śruby przykręcone razem ze skrzynią .Bez dobrych kluczy z rodziny "E" nie podchodź i dłuuuugiej przedłużki .Przerabiałem to sam to wiem .A i tak jest go ciężko wygramolić .Powodzenia