Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem ostatnio 328 i chciałbym wiedzieć czy ktoś z was ma w takim aucie gaz zwykły nie zadna sekwencje, znajomi mają "zwykły" gaz w 325 i jeżdzą bez problemu,ale troche się obawiam założyć taki do2,8 co o tym myślicie??????????????? :?
Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2:

zaloz zaloz ... :twisted2: :twisted2: :twisted2:

nie rozumiem takich ludzi .. stac cie bylo na auto a teraz na gaz do niego juz nie (skoro cie na PB nie stac)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Myslimy, ze dobrze, ze sie obawiasz. Poczytaj pare tematow o tym - wszyscy pisza, ze albo instalacja sekwencyjna, albo zamordujesz samochod i bedziesz mial z nim kupe klopotow.

Do zagazowania instalacja podcisnieniowa nadaje sie silnik M10 w E30, nowsze konstrukcje juz nie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nie wspominając o tym, że sekwencja zamontowana u gaziarza z doświadczeniem potrafi być bezobsługowa i to bez względu na to gdzie się tankuje.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
co z tego ze stać mnie było na taki samochód,chciałem wiedzieć czy taka możliwość istnieje bo 1500zł a 4tys. to duża różnica przynajmniej dla mnie
Opublikowano
jesli masz chec zalozena gazu to juz ci mowie ze 328 to juz nie bedzie to samo!!!!!! ja mam 325 i z gazem 2 generacja to jest muł!!!mikser robi swoje!! nawet jak przełonczysz na benzyne miszanka jest zbyt mizeran bo mikser zmniejsza dawke powietrza poprostu zatrzymuje powietrze!!! ja mam instalacje BRC i powiem ci ze spisuje sie dobrze!!!ale musiasz sie liczyc ze zaraz po załozeniu gazu konieczna jest wymiana sondy lamda!!! i tylko Bosch a to jest koszt 400zl!!! pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co z tego ze stać mnie było na taki samochód,chciałem wiedzieć czy taka możliwość istnieje bo 1500zł a 4tys. to duża różnica przynajmniej dla mnie

1500 a 4000? Ktoś Cię zdrowo dyma, a Ty nawet o tym nie wiesz. 1500 za II generację? Za tanio na taką moc, stanowczo (tyle to może minimum do auta koło 100KM). 4000 stanowczo za drogo.

Wtrysk to około 3500 do 3800zł. Jeżeli założysz II generację, to na bank będziesz musiał duuuużo SEARCH na tym forum, bo ludzie są już zmęczeni odpowiadaniem na pytania typu "dlaczego muli auto", "co zrobić po strzale", "dlaczego strzela", "gdzie tanie przepływomierze".

Ogólnie, to szczęścia życzę.

Kai
Opublikowano

Ja z własnego doświadczenia powiem tak, mam w swojej 320 gaz II generacji, przejechałem ponad 50 tyś km w półtora roku, zero jakiegokolwiek wystrzału itp. jestem zadowolony. Auto wkręca się bez problemu do 6 tyś obrotów, ale wiadomo troche kucy poszło w piz....u.

Do 328 jesli chcesz wsadzić gaz to tylko sekwencja, szkoda tych 193KM więc jak chcesz to zamień się ze mną autem i będziesz miał tanio i dobrze.

Opublikowano
dzięki za propozycje :) ale raczej nie skożystam, a co do gazu to chyba na razie odpuszcze temat,auto jest bezproblemowe jeździ zaje...i niech tak zostanie :wink:
Opublikowano

1500 a 4000? Ktoś Cię zdrowo dyma, a Ty nawet o tym nie wiesz. 1500 za II generację? Za tanio na taką moc, stanowczo (tyle to może minimum do auta koło 100KM).

W mojej okolicy tzn Siedlce,Wegrów,Sokołów Podlaski,Kosów Lacki, ceny za założenie gazu II generacji są od 1300 do max 1600zł,wiec nie mów,że to jakiś tani gaz II generacja.1500zł reduktor OMVL + zbiornik z tyłu za siedzeniami.1300 to są ale do samochodów o małek mocy

Opublikowano
328i + zwykły gaz (cokolwiek to znaczy)= liczne atrakcje w późniejszym użytkowaniu .

Świr dla mnie pojęcie tanio i dobrze to pojęcie abstrakcyjne . Ja mam tylko troche inny konteks co do tego określenia . Pozdrawiam :)

Spoko ja nie narzekam, gaz wsadziłem i jest. Jeżdże bardzo dużo i bezwawaryjnie a co do osiągów pare osób z forum może potwierdzić że są bardzo dobre jak na II generacje. Zresztą na codzień jeżdże na PB słóżbówką i zostaje mi jeszcze ON :D więc musi być jeszcze LPG :P

• 2 lata później...
Opublikowano

ja miałem moje 528 na sekwencji jak tankowałem ok 33 - 36 litrów to robiłem około 220 - 250 km chyba - bo nie jestem pewien :) teraz mam 540 auto stoi nie jeżdże :P czekam aż się pomaluje wtedy powiem :)

znajomy mam 325 coupe na zwykłym gazie i ponoć jest zadowolony choć na takiego nie wygląda :/