Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcial bym zakupic BMW 320d z 2002r.

Co myslicie o tym roczniku (silniku, modelu, zawieszeniu) ?

Nie ma z nim klopotow?

Jak wyglada spalanie?

Jak wyglada jazda?

Pytanie kieruje do posiadaczy takich (badz podobnych) modeli :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam!

Nie ma z nim klopotow?

Jak wyglada spalanie?

Jak wyglada jazda?

Odradzam!

Mam dokładnie takie auto z tego rocznika, przebieg 128 tyś i juz miałem przyjemnośc wymieniać wtryskiwacze, pompę, 2x turbinę... itp

Opublikowano
Witam!

Nie ma z nim klopotow?

Jak wyglada spalanie?

Jak wyglada jazda?

Odradzam!

Mam dokładnie takie auto z tego rocznika, przebieg 128 tyś i juz miałem przyjemnośc wymieniać wtryskiwacze, pompę, 2x turbinę... itp

Ja mam pod maską starszy silnik, 136 konny M47, przebieg podobno 163tyś km, niektórzy mówią że awaryjny, a nie ma z nim żadnych problemów. Po prostu nie znając zaufanej stacji paliw, lepiej odpuścić sobie diesla, a szczególnie te nowsze na CR.

Opublikowano
mam takie autko w kombi i automacie i jestem bardzo zadowolony, chiałem kupić zonie golfa IV albo Leona ale pomyślałem czemu nie BMW, bardzo mało pali, trasa 5-6, miasto 7-8 litrów. zona jest zachwycona, ma ładne reprezentacyjne autko a pali mniej niz jej poprzednie auto (skoda fabia 1.4). chciałem 330d ale teraz nei załuje, 330 pali sporo wiecej, przynajmniej mojego kolegi, jechalismy na trasie razem i mi spaliła 6 a jemu 8, mimo iz jego w manualu. przewaga 330 to tylko kultura pracy. bardzo tanie sa tez czesci, wymeinaiłem hamulce i za komplet do przodu Jurid zapłaciłem 330 zł.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
trasa 410km jazda spokojna do 120km/h - pełny załadunek, autko w tiptroniku - spalanie w/g kompa wyszło 4,8l/100 , powrót ? dałem mu nieżle popalić , sam , bez bagażu spalanie 5,8 - nie jest żle zwłaszcza dla mnie po przesiadce z A4 1.8T - to był smok :D