Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na początku chciałbym poinformować że szukałem ale znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Otóż chodzi mi o to że w książkach BMW napisane jest że oleju w skrzyni się nie wymienia jest ona zalana LIFETIME wieczny i nie przewiduje się wymiany. Ale mechaniory twierdzą że trzeba wymienić olej, filterek, i uszczelkę. Mam e39 523i `98 steptronic a skrzynia to najprawdopodobniej A5S310Z (według łamacza kodów) pod spodem jest zielony korek (podobno to ma znaczenie). Proszę o informację czy wymieniać i jaki konkretnie olej ?
Opublikowano

Co prawda było o tym może nie miliony a parę razy to powiem Ci że powinieneś wymienić olej.

Ja to zrobiłem i wielu innych forumowiczów i jesteśmy zadowoleni.

Wymiana tylko na taki jaki miałeś zalany pewnie Esso LT 71441. Litr oleju w ASO to około 70 zł ale jak kupisz nie w ASO to za 20 wyjdzie ci litr w baniaku 20litrowym.

Do tego filtr 100 zł + uszczelka miski 40, i ja radzę od razu korek kupić 5 zł (u mnie był tak zapieczony że trzeba było go wykręcic inna metodą haha).

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska