Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem.

Mam bmw w sedanie e46 320d z nie zaciekawie wygladajacym wydechem koncowym i chcialbym to zmienic ale po pomiarach wszystkie koncowki beda wystawaly po 15 cm z tylu. Dobrze wiecie jak to jest z tym wydechem na koncu. Troszke poczytalem i dowiedzialem sie ze trzeba by wymienic cala tą puszke z wbudowana dwururka (bo taka mnie interesuje) .

Obecnie mam zwykly ori z wspana dwururka ktora bardzo odstaje za auto.

Wiec tutaj leci pytanie do was jaki ten wydech mam kupic zeby ladnie wygladalo i oczywiscie pasowało do mojego modelu ,nie zalezy mi zeby byl sportowy i slychac ryk czy cos chce poprostu zeby ladnie wygladalo nie odstawalo metr za auto no i jakis z tanszej półki :)

może byc coś w tym stylu?

http://images43.fotosik.pl/206/c83e2a94b661abd8.jpg

Czekam na propozycje i serdeczenie pozdrawiam.

Opublikowano

@Marcin1989

"nie zalezy mi zeby byl sportowy i slychac ryk czy cos chce poprostu zeby ladnie wygladalo nie odstawalo metr za auto no i jakis z tanszej półki"

Opublikowano
Przecież metr nie odstaje myślisz że jak dasz inny wydech to nie będzie odstawać minimalnie ? Po to jest zakrzywiony żeby spaliny nie leciały na zderzak ...A morał tego ? chcesz uniknąć tego wydłużyć musisz tłumik
Opublikowano
Wejdź sobie na galerie mojego auta i zobacz jak to wygląda(wyszukaj użytkownika). Dokładniejsze zdjęcia jutro zrobie i wyśle Ci :D
Opublikowano
ja w swoim mam co prawda pojedynczą końcówkę ale wystaje jakieś 5cm można kupić końcówkę która ma 12cm oryg. i ją przerobić znaczy sie troszkę skrócić oryginalną zagiętą, ucinasz zostawiasz max 2cm by móc przyspawać nową lub ja przykręcić robiąc swoje otwory w końcówce i tej resztce wystającego tłumika mogę ci podesłać foto jak u mnie to wygląda. zawsze możesz dopasować coś innego.
Opublikowano
Hehe sportowy tłumik w dieslu ? troszkę Cię poniosło :) Jak dobrze że w E46 końcówka jest zagięta w dół ;p

co do sportowego dłumika w dieslu to słyszałem kiedyś i ci powiem byłem pod wrażeniem jak fajnie brzmiał.

Opublikowano
Przecież metr nie odstaje myślisz że jak dasz inny wydech to nie będzie odstawać minimalnie ? Po to jest zakrzywiony żeby spaliny nie leciały na zderzak ...A morał tego ? chcesz uniknąć tego wydłużyć musisz tłumik

ja mam na wprost i jakoś zderzak jest czysty jeśli silnik jest zdrów to nie ma opcji o kopceniu a już o zakopceniu karoserii tym bardziej.

Opublikowano

Wygięta fajka wygląda do kitu.

Ja mam u siebie REMUSA na dwururce, choć uważam że RM na cieńszej ściance wygląda dużo lepej.

Pełno jest o tym tematów, wiele osób przerabia.

Ori wydechu bym nie ruszał.