Skocz do zawartości

Opony 225/60/15 FULDA KRISTALL ROTEGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie jestem nowy na forum :)

Mam pytanko posiadam opony 225/60/15 FULDA KRISTALL ROTEGO M+S na tylnej osi, opony są w bardzo dobrym stanie, jednak mam problem przy drobnych muldach itd jakie polecacie ciśnienie ? było 2.5 zmieniłem na 2.3 ale specjalnie nie widzę różnicy, autem przeważnie przemieszczają się dwie osoby bagażnik pusty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jednak mam problem przy drobnych muldach itd

Jaki ten problem? Sprecyzuj.

Masz takie same oponki jak ja, tyle że ja mam wszystkie 4 takie.

Mam 2.3 ciśnienie przód i tył.

Jak jeżdżę sam, a zazwyczaj tak jest (nie mam NIVO) to tył troszkę twardawy jest, i trzeba się przyzwyczaić, w końcu to kombi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nabiłem katalogowo ciśnienia w tył to mi za twardo było, do jazdy z pustym bagażnikiem 2.3 na tyle jest wystarczająco.

Jeżdżę tak już chwilę (lato/zima) i po oponach nie widzę żeby coś złego się działo.

Opublikowano
też nie mam NIVO, opony trochę tak jakby się ślizgały, zmieniłem teraz na 2.3 i chyba jest trochę lepiej. Myślę że jest to spowodowane tym że jest to moje pierwsze auto na tylni napęd :) 15lay przedni napęd miałem to chyba się już przyzwyczaiłem :D