Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuję dostać się do kabiny od strony silnika, a właściwie od ogrzewania postojowego webasto. Muszę przeciągnąć kabelek, do odpalania pieca za pomocą radiolinii. Niestety nie wiem, jak zdjąć dywaniki/tapicerkę od strony grodzi, i nie wiem za bardzo, gdzie wychodzi w kabinie ten kabelek od sterowania webasto/kierunkowskazu. Szukałem zdjęć i nic nie mogę znaleźć. Nawet jak radiolinię zamontuję nad piecem, to i tak gdzieś muszę wyprowadzić antenę, bo nie będzie sensu zakładania tego :/
Opublikowano
jezeli morzesz sie dostac do wtyczki od webasto lub kabla to miernik w dlon i szukaj kabla przy sterowniku samochodu . takze gdzies niedaleko sterownika powinna wchodzic wiazka kabli do kabiny tam mozesz przeciagnac sobie kabelek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do kabiny najłatwiej będzie wnęką serwa hamulcowego.

Od webasta kablem w górę, później rozcinasz peszel który we wnęce siedzi, i wciskasz kabelek przed gródź do auta.

Potem uszczelniasz żeby woda nie podeszła i kabelek w środku.

Od wewnątrz będziesz go widział jak zaglądniesz od strony kierowcy pod deskę, będzie wystawał z wiązki widocznej na samej górze w rogu.

Ja tamtędy puszczałem przewody do PDC na przód, także wolnego miejsca jest trochę, nie powinieneś mieć problemu z przełożeniem 1 przewodu.