Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

szukając na forum nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytania a mianowicie jak ustawić pompę VP 44 w moim BMW,

Auto po regeneracji wrtysków, wymianie głowicy, nowa turbina i zaczęło ciężko odpalać co skłoniło nas do przestawienia pompy paliwa.....

i zaczął się cyrk

Auto dopala na dotyk, nie kopci miękko chodzi ALE jak przejadę się to co jakiś czas traci moc i pokazuje błąd braku dynamicznej regulacji konta wtrysku błą 42 lub 66 uszkodzenie pompy ( w zależności od komputera jakim diagnozuje)

poszukuje pomocy jak ją ustawić albo kogoś godnego polecenia w poznaniu kto ją ustawi

POzdrawiam

Opublikowano
Poda kolega maila to wyślę instrukcję.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Opublikowano
Dziękuje za pomoc dam znać co mi wyszło jak ustawie pompę
Opublikowano

W tym momencie olej regulacje na czujnik zegarowy.

Zrób tak:

1.Wyłącz nadmuch na klimatroniku

2.Zagrzej silnik powyżej 70 stopni, zostaw w pracy na biegu jałowym

3.Podłącz komputer i odpal disa

4.Uruchom procedurę sprawdzania kąta wtrysku (temperatura musi być powyżej. 70 stopni)

5.Odczytaj wartość dla nie wysterowanego przestawiacza kąta (będziesz miał opisane coś tam 0 % i druga dla 50%)

Odczytana wartość dla 0% powinna zawierać się w przedziale od 1 do 3 stopni najlepiej powinna być ok 2.5

Jeśli wartość odczytana nie mieści się w zakresie to musisz regulować pompę (z racji że łapie ci błąd jak powyżej to na pewno nie będzie się mieścić )

6. Regulacje pompy chyba twój mechanik będzie wiedział jak przeprowadzić, a jeśli będzie mówił że trzeba zdejmować kolektor dolotowy to zmień mechanika

7. Po regulacji sprawdź jak w punkt 5 . Reguluj do skutku.

.