Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niech sprawdzą czasy wtrysków PB, jakie są korekcje krótko i długoterminowe, może łapie jakieś lewe powietrze, może rozjechana mapa benzynowa przez źle wyregulowana instalację LPG...
Opublikowano
Dobrze by było podpiąć sie i pod komputer auta i komputer od gazu. Kolega dobrze tu podpowiada żeby sprawdzić ustawienia gazu. Jeżeli na fabrycznym kompie nie będzie błędów to zresetowal bym go odlaczajac aku lub przez inpe i jeździł jakiś czas tylko na benzynie żeby wszystko się "ulozylo" i sprawdził przy okazji spalanie. Jak wszystko było by w normie podpial bym ponownie gaz i pojechał na jego regulacje. To tylko moja podpowiedź. Powodzenia.

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!

Opublikowano
Jeśli gaz jest w aucie 8 lat to na pewno ma już swoje nakulane na tej instalacji. Reduktor do wymiany (regeneracja pomaga tyle co umarłemu kadzidło) wtryskiwacze co najmniej do czyszczenia. Jeśli to 100% PRINS to pakowali tam Keihiny. To bardzo górna półka ale nawet one się zużywają. FFL i FFC od LPG były wymienione?
Opublikowano
No to akurat powinien Ci powiedzieć gazownik co u niego byłeś. Wtryski sprawdzisz wstępnie jak się podłączysz pod komp gazowy i powyłączasz po kolei wtryski gazowe...
Opublikowano
tak były dwa filtry wymienione od gazu i koleś powiedział że reszta jest spoko że na kompie mu dobrze wszystko pokazuje
Opublikowano

Wczoraj tankowalem swoją. Mi pali równe 12 litrów gazu. 2.8 sedan z 96 roku. Cykl mieszany trochę trasy trochę miasta. Mapa gazowa i benzynowa pokrywają się?

Filtr powietrza od silnika wymieniłeś?

I co z podłączeniem pod fabryczny komputer? Były jakieś błędy? I jak wygląda spalanie na benzynie?

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!