Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy powinieniem sie gdzies przywitac, czy dobrze tamat umiejscawiam. Jesli nie poprawcie mnie. Kupilem w tym tygodniu jedyneczke. Postaram sie zrobic fotki i umieszcze w odpowiednim dziale.

Ale do rzeczy. Moje autko jest bez opcji do palaczy - nie mam zapalniczki, a wiadomo navi itd. przydaloby sie. Podpowiedzcie jak najlatwiej, najszybcie cos takiego zamontowac. Nie musi byc to orginal, czyli wymianka tego schowka pod konsola na orginalna zapalarke, tym bardziej ze nie ma tam rzadnej kostki bo juz wyjalem ten panel pod konsola. Myslalem o takim zwyklym rozgalezniku do zapalniczki, jakos kabelki podpiac i w schowek na rekawiczki. Tylko zielony w sprawach elektryki jestem, no ale jakies podpowiedzi to sobie poradze.

Opublikowano
Moze chociaz ktos podpowie jak taki rozgaleznik (gniazda zapalniczki) podpiac. On ma koncowke taka typowa jak navi lub ladowarka samochodowa. Jak by to odciac i bezposrednio do aku. Na tym rozgalezniku jest wylacznik wiec nie bedzie on caly czas wlaczony. Prosilbym o podpowiedz jak to najlatwiej i gdie podpiac zeby nie ciagnac za duzo kabli z bagaznika jak sie da. Dzieki
Opublikowano
Moze Ci jakos bardzo nie podpowiem ale u siebie pociagnalem (tyle, ze do rejestratora umieszczonego kolo lusterka) prad z konsolki na suficie ze swiatelkami i szyberdachem. Znalazlem tam w kostce 12v pojawiajace sie po wlaczeniu stacyjki. Wyprowadzony mam jedynie kabelek z wtyczka mini usb. WYgodnie i ladnie. Podejrzewam, ze takiego napiecia znajdziesz w wielu miejscach w aucie. Jedyne na co trzeba zwrocic uwage to pobor pradu , bo komp gotow jeszcze walic jakimis bledami
Opublikowano

Witam Wszystkich. Też jestem tu "nowy" chociaż na forum jestem od dawna, wcześniej E32, teraz E87.

Co do zapalniczki, to nie masz jej na końcu tunelu środkowego? Między siedzeniami? Ja też mam wersję bez popielniczki, ale gniazdo zapalniczki mam pod łokietnikiem.

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi chlopaki.

Niestety mam bardzo okrojona wersje ´´jedyneczki´´. Nie mam wiec podlokietnika, ani zapalniczki pod nim. Chcialbym zamontowac ja w schowku i mysle jak tu najblizej znalezc 12v zeby za duzo nie rozkrecac i ciagnac kabli.

Opublikowano
Ew zakup uzywanego panelu srodka juz z wersja dla tzw. palaczy z gniazdami zapalniczki. Tylko czy podejdzie to plug&play ? to juz trzeba "koderow" podpytac

Wiem napewno, ze nie mam zadnej kostki tam bo juz sciagnialem ten panel, gdzie powinna byc popielniczka i zapalniczka.