Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey

Czy może mi ktoś doradzić czy dobierać hamulce sportowe M do M pakietu .

Czy one lepiej hamują czy to jedynie zabieg wizualny .

Dzięki za podpowiedz.

Opublikowano
Wg tego co podaje bmw droge hamowania maja taka sama. Roznica bedzie tam gdzie czesto i ostro hamujesz, dzieki wiekszym rozmiarom powinny lepiej odprowadzac cieplo. Jezeli nie zamierzasz jezdzic po torze i nie mieszkasz w gorach to raczej nie ma sensu bo roznica w cenie klockow i tarcz spora.
Opublikowano
Dzieki. Bardzo pomogla mi Twoja podpowiedz. Nie jezdze po torze i w gorach a glownie po Warszawskich drogach wiec zapewne ich nie wezme i zainwestuje kaske w cos innego.
Opublikowano

a z ciekawości to czy do seryjnych tarcz w wersji auto SPORT można przy wymianie klocków kupić wersję od M pakietu w kolorze niebieskim?

Wizualnie by mi IDEALNIE leżały z autem :mrgreen:

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano
a z ciekawości to czy do seryjnych tarcz w wersji auto SPORT można przy wymianie klocków kupić wersję od M pakietu w kolorze niebieskim?

Wizualnie by mi IDEALNIE leżały z autem :mrgreen:

w sensie, niebieskie zaciski od hamulców sportowych M? jeśli dobrze rozumiem, to nie - średnica tarcz jest inna.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Tu pisze żeby nie zakładać nowego tematu. Cały czas myślę nad wymianą hamulcy na większe w swojej 320d bo seryjne są słabe... Czy komplet z M3 F80 podejdzie bez problemu ? wiem ze trzeba je zakodować ,żeby elektronika nie wariowała , tarcza kotwiczna i coś jeszcze będzie potrzebne ? :)
Opublikowano
Jak planujesz F30 ośkę to bierz standard, a jak F31 xdrive to pamiętaj, że ta krowa waży prawie 1.7 tony. Zatem jak zrobisz program lub masz mocniejszy silnik to się nawet nie zastanawiaj i bierz M hamulce --> ja takie mam i hamują skutecznie. Mam porównanie do moich poprzednich aut F31 i E90 bez M hamulców.
Opublikowano
aaaaa i jak lubisz M pakiet bo wygląda to wypada brać M hamulce :mrgreen: Kobiety to docenią :mrgreen:
Opublikowano
Mam ośke w swojej i mam tez porównanie z E92 335i która czasem jeżdżę i jest przepaść pod czas hamowania na plus 335i :) Nie mam M pakiety zewnętrznego ale zaciski z M będą ładnie wyglądać i skutecznie hamować :D Felga min 18 musi być ?