Skocz do zawartości

320i COUPE Strasznie rzuca tyłem przy raptownym skręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem nowy na tym forum i sorry za nowy post ale sprawa jest pilna i nie spotkałem na forum takiego problemu

Kupiłem betke nie dawno no i mam z nią problem.

Wcześniej gdy skręcałem w lewo na skrzyżowaniu 90 stopni przy lekko mokrej nawierzchni strasznie mnie zarzucało.

Ale dzisiaj podczas jazdy chciałem sprawdzić czy coś słychać ale poczułem że coś się zrobiło gorzej, samochód przy majtaniu kierownicą przy 50km/h lata na boki tył tak jakby wynosi dziwnie. Dodam że gdy wcześniej jeździłem 4 osoby przy większej prędkości 100-120km/h lewe koło ocierało o coś, a gdy jeździłem sam to słychać było i jest tak jakby lewe koło (opona) lekko o coś ociera (piszczy). Jutro jadę na kanał i będę działał, tylko nie wiem czego się spodziewać i co sprawdzić. Czy to wyrwane mocowania wózka czy zniszczone tuleje. Z góry dziękuje i przepraszam za nowy post :)

Edytowane przez karolius96
Opublikowano
A kto to ma wiedzieć bez sprawdzenia?.I nie "majtaj" i nie " kierą" itp. Chłopie,przyczyn jest pierdylion,Robiłeś zawieszenie?.Jeśli nie to zrób i tyle.
Opublikowano

Sorry za te "majtania" i "kierę" więcej to w tematach się nie powtórzy :)

Czy ta tuleja jest odpowiedzialna za kąt nachylenia koła?

Opublikowano
Mozesz miec wyrwany wahacz z podlogi. Ja tak mialem u siebie
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

czyli sie zacierało i hamowało jedno koło ? bo chyba tylko tak mogło cie tak rzucać.

To nie słyszałeś wcześniej jazgotu umierającego łożyska ? :)

szukam
Opublikowano

Problem rozwiązany ale ja przez chwilę pomyślałem czy czasami nie kupił buni z zespawanym dyfrem ;p

A przy łożysku by hałasowało aż miło więc dziwne że nie było słychać objawów :|

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
no właśnie w tym rzecz że nie huczało, koło miało duże luzy i przy skręcie w lewo koło się pochylało i traciło przyczepność :)