Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym ze centralny zamek calkowicie przestal dzialac. Przez ok 2 tygodni bywalo tak ze po przekreceniu kluczyka nie zawsze zamykal lub otwieral ale po kilku prubach dzialal normalnie. Teraz padl calkowicie. Wszystkie drzwi zamykam i otwieram recznie. Wyjalem centralke ale nie wiem co tam mozna sprawdzic. Moje pytanie jest takie - Jak sprawdzoc centralke, czy prad wogole dochodzi do centralki czy jak sprawdzic czy prad dochodzi do silownikow. Jakie tam powinno byc napiecie? Czy sa jakies bezpieczniki od centralnego i ewentualnie gdzie? BMW E-36 325i 1992r.

Pozdrawiam
Opublikowano
co do prady to nie wiem ale mi tez tak padł z dnia na dzien centralny dałem mechanikowi sprawdził ze centralka nie daje pradu wymontował ja zamontował mi sterownie z piota za 110zł+40zł robocizna i teraz chulam sobie jak panisko z pilocikiem heheeh i a centralny na kluczyk oczywiscie jest nie sprawny tylko pilot
Opublikowano
... jeśli chodzi o bezpieczniki to za centralny w/g rozpiski odpowiada nr 7/5A, nr 25/25A i nr 35/25A może tam coś padło ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Wiec tak. Dzisiaj zauwazylem ze oswietlenie wnetrza samochodu tez nie dziala wiec wydaje mis ie ze to modul padl. Jesli ktos posiada schemat tej centralki to bardzo prosil bym na maila bo nie wiem od czego zaczac. I jak sprawdzic czy silowniki sa sprawne? Znalazlem ze trzeba podac + ale jak? Bezposrednio z akumulatora 12V? I na ktory przewod?

Elvis - Centralka jest od strony pasazera nad glosnikiem. Taka czarna skrzyneczka przytwierdzona do sciany z jedna biała kostka i dwiema czarnymi.

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

Prosze o jakas rade bo juz pomysły mi sie wyczerpały. Sprawdzolem silowniki w drzwiach - działaja. Sprawdzilem bezpieczniki czy nie sa spalone czy nie zasniedzialy - nic. Sprawdziłem wylaczniki w drzwiach i klapie - dzialaja i dzisiaj podmienilem centralke zamka na sprawna i u mnie nie działa. Nie ma tez oswietlenia wnetrzan samochodu. Porosze o pomoc jak sprawdzic czy napiecie dochodzi do centralki.

P.S. Czy moze byc ze centralka z 318i nie pasuje do 325i (ten sam rocznik) gdyz rozmieszczenie ukladow na plytce troszke sie rozni????

Pozdrawiam
Opublikowano
sprawdz wszystkie styki, kosci w drzwiach a najlepiej dzialaj z miernikiem bolce w drzwiach lubia zasniedziec
Opublikowano
Ale ja sprawdzalem to z miernikiem i napisalem ze sa sprawne. Chodzi mi o centralke. Na jakie tam przewody powinno dochodzic napiecie. Najlepiej jakis schemat tej centralki. Co tam zmiezyc zeby wiedziec czy dochodzi do niej odpowiednie napiecie i na jakie przewody.
Pozdrawiam