Skocz do zawartości

BMW E60 3.0i 231KM 2003r automat - falujące obroty nie zawsz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam BMW E60 2003r 3.0 benzyna 231KM AUTOMAT problem mam z falującymi [ skaczą ] obrotami silnika nie zawsze ale czasami tak mi się dzieje . Jeden z elektryków powiedział mi , że to będzie klema akumulatora minusowa , drugi mechanik od bmw powiedział ze problem z odma olejową . Akumulator i alternator mam nowe , jak kupiłem z Niemiec auto to nie miała ładowania. Czy ktoś mi podpowie co to może być ?
Opublikowano

a który z mechaników BMW podłączył auto pod kompa?

Oczywiście może to być odma.. NIe wiem czy w 3.0 masz zawór odpowietrzenia baku, ale np. w N62 może on być również odpowiedzialny za falujące obroty..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tak kolego był 2 razy u innych elektryków , ten pierwszy powiedział , że klema na sto procent a drugi to że nie ma ona nic do rzeczy prędzej skrzynia biegów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja nie jestem mechanikiem i powiem że konwerter masz do regeneracji...
Opublikowano

ja zrozumiałem że kolega ma na postoju falujące..

Ale rzeczywiście, odpowiednio szczegółowych danych to nie podał..

Opublikowano
Ja miałem podobnie falujące obrotu drganie na wolnych obrotach. Wyminiłem separator oleju odmy i miałem posutą disę którą też wymieniłem i wszystkie problemy minęły:)
Opublikowano
Ja miałem podobnie falujące obrotu drganie na wolnych obrotach. Wyminiłem separator oleju odmy i miałem posutą disę którą też wymieniłem i wszystkie problemy minęły:)

a co to jest ta disa?

Opublikowano
a ja nie jestem mechanikiem i powiem że konwerter masz do regeneracji...

skrzyni pracuje idealne to ne wydaje mi się , ze to to byłoby , falują podczas jazdy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam podobnie skrzynia zmienia aksamitnie, ale konwerter bede wymieniał bo faluje...problem popularny dość w asb
Opublikowano
disa jest to taka klapka kolektorze dolotowym która otwiera duży i mały dolot w zależności i od obrotów silnika. tak było u mnie