Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam,

u kolegi Pdc z tyłu wariuję, środkowy czujnik pokazuje cały czas ze jest przeszkoda a błędów brak. Robiłem reset modułu ale nie pomogło a na iście test czujników pokazuje cały czas inne odległości (od 0,30 do chyba 2,00) i to na każdym czujnik nie tylko tym co w ekranie wysiadł a nie wiem czy tak powinno być ze ciągle mierzy inne odległości.

Moduł jest pewnie o.k. jak nie pokazuje błędów ale czy to czujnik czy może sterownik?

Jak ktoś się z tym już spotkał to by mi bardzo pomogło w rozwiązaniu problemu.

Pozdro. speed1211speed1211

Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
sprawdziłeś dokładnie czujnik i okolice - czy czasami nie dostało się jakieś ziarenko piasku etc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie nie sprawdziłem, dzisiaj też się doczytałem tego w wds-ie.

To jest pewnie najbardziej prawdopodobne bo rozmawiałem z kolegą i dziwił się że pod czujnikiem nie ma błędu.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Właśnie nie sprawdziłem, dzisiaj też się doczytałem tego w wds-ie.

To jest pewnie najbardziej prawdopodobne bo rozmawiałem z kolegą i dziwił się że pod czujnikiem nie ma błędu.

nie ma bledow bo teoretycznie czujnik jest sprawny ;) bo przeszkode jakas pokazuje tylko moze byc to piasek etc. u mnie bylo np tak znowu ze czujniki nie pokazywaly zadnej przeszkody a bledow tez nie bylo ;) sprawdzic czujnik a jak to nic nie da a nadal bedzie wykrywac to wymiana ;)