Skocz do zawartości

Nierowna praca silnika na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=70&t=180627

Czy jest tu ktos kto moglby mi pomoc? Otoz na wolnych obrotach rzuca silnikiem. Praca silnika jest bardzo nierowna ale obrotomierz nie skacze z obrotami. Zostaly wymienione wszystkie swiece na nowe ale problem nie zniknal. Podczas jazdy kiedy puszczam gaz i ponownie chce go wcisnac czesto auto sie krztusi , takie mam wrazenie jakby dostawalo zbyt duzo paliwa. Wzroslo rowniez zuzycie paliwa. Po dlugim postoju, np. po nocy auto odpala bez problemu ale po krotkim postoju na 2-4 godziny kreci kilka sekund jakby nie mogl zapalic. Zostal wymieniony przeplywomiez rowniez lecz nadal wszystkie objawy sa jak wczesniej. Z filtrem PDF wszystko jest ok , bo byl sprawdzany, wtryski rowniez sa w porzadku. Auto ma normalna moc, normalnie przyspiesza. Czy ktos moglby naprowadzic nas na przyczyne takich objawow. Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow. :mad2:

Opublikowano
sprawdź szelność kolektora ssącego-uszczelki i podciśnienia.
Opublikowano
  • Autor
kolektor ssacy byl sprawdzany, tam jest wszystko ok.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ja zacząłbym od sprawdzenia wtryskiwaczy na komputerze
Opublikowano
  • Autor
wtryskiwacze rowniez ok, samochod stoi w warsztacie juz tydzien ,nie moga znalezc przyczyny.
Opublikowano
Czy jest tu ktos kto moglby mi pomoc? Otoz na wolnych obrotach rzuca silnikiem. Praca silnika jest bardzo nierowna ale obrotomierz nie skacze z obrotami. Zostaly wymienione wszystkie swiece na nowe ale problem nie zniknal. Podczas jazdy kiedy puszczam gaz i ponownie chce go wcisnac czesto auto sie krztusi , takie mam wrazenie jakby dostawalo zbyt duzo paliwa. Wzroslo rowniez zuzycie paliwa. Po dlugim postoju, np. po nocy auto odpala bez problemu ale po krotkim postoju na 2-4 godziny kreci kilka sekund jakby nie mogl zapalic. Zostal wymieniony przeplywomiez rowniez lecz nadal wszystkie objawy sa jak wczesniej. Z filtrem PDF wszystko jest ok , bo byl sprawdzany, wtryski rowniez sa w porzadku. Auto ma normalna moc, normalnie przyspiesza. Czy ktos moglby naprowadzic nas na przyczyne takich objawow. Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow. :mad2:

A czujnik temperatury płynu chłodzącego dobry? Nie wiem, skąd ECU bierze sygnał o temperaturze silnika, ale chodzi właśnie o ten czujnik. A filtr paliwa zmieniany kiedy?

-------------------

Artur

Opublikowano
  • Autor
filtr paliwa zmieniany jakies 9 miesiecy temu, o ten czujnik zapytam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.