Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja polecam BMW Sikora w Mikołowie, kolega ostatnio oddawał swoją X3 2.0d 177KM z 2007 Automat, wymieniono mu łańcuch górny oraz napinacze i nawet nowy olej i filtr i nie zapłacił ani grosza a auto jak oddawał było uwalone na zewnatrz to nawet auto umyli, odkurzyli i czyściutkie oddali :cool2: Czekał chyba dwa dni na zrobienie wszystkiego a termin do naprawy to chyba tylko tydzień czekał :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 962
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak male warsztaty zrozumieja ze dobry Katrscher i utwardzona powierzchnia moga im zapewnic uznanie klientow... to ASO splajtuja przez ich brak :)

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja polecam BMW Sikora w Mikołowie, kolega ostatnio oddawał swoją X3 2.0d 177KM z 2007 Automat, wymieniono mu łańcuch górny oraz napinacze i nawet nowy olej i filtr i nie zapłacił ani grosza a auto jak oddawał było uwalone na zewnatrz to nawet auto umyli, odkurzyli i czyściutkie oddali :cool2: Czekał chyba dwa dni na zrobienie wszystkiego a termin do naprawy to chyba tylko tydzień czekał :) :wink:

Olej i filtry trzeba zaplacic!!!! Mnie wymienili lancuch gorny i napinacz w jeden dzien. :cool2:

Opublikowano

Auto oddane do serwisu, po 4 godzinach decyzja o wymianie całości rozrządu

Mam kupić swój olej i filtr,

Niestety był pęknięty alternator i muszę kupić używany ( były oznaki ponieważ świeciła kontrolka)

Opublikowano
Witam,

Dawno mnie tutaj nie bylo jednka mam nieslychana historie ktora chce sie z Wami podzielic.

- Ok. 2 tygodnie temu odebralem list w ktorym to pieknie zostalem poinformowany o akcji serwisowej ktora to objety jest moj x3.

- Bardzo sie ucieszylem z profesjonalnego podejscia i czekajacej mnie naprawy.

- Wstepnie umowilem sie na wymiane. Jednak Pan w M-Cars potwierdzil ze ciagle czekaja na czesci etc. Wszystko sobie zapisal i obiecal ze bedzie dzwonil...

- Natomiast...4 dni temu po wyjechaniu z garazu i przejechaniu ok. 1,5 km....zerwal sie lancuch...!??!!!

Tak wiec jestem chyba pierwszym przypadkiem auta z "akcji" serwisowej gdzie auto samodzielnie juz na akcje nie dojechalo.

Obecnie czekam na decyzje BMW. Mam nadzieje ze ponownie nie bede rozczarowany ich decyzja i podejsciem do zaistnialej sytuacji.

Autko jest krajowe i nic nigdy przy silniku nie grzebalem. Przebieg oryginalny 130 tys.

O finale akcji zapewne poinformuje caly swiat - mam nadzieje ze bedzie to dobry PR dla BMW.

I jak kolego ? Pytałem wczoraj z ciekawości o taką sytuacje w Inchcape we Wrocławiu. Powiedzieli, że sytuacja trudna, ale generalnie nie ma zwrotów, rekompensat itp. Akcja serwisowa jest dobrowolna i nie ma obowiązku w niej uczestniczyć, więc nie można dochodzić jakichkolwiek roszczeń w przypadku awarii.

U mnie podobnie jak u kolegi z tym że stało się to po tygodniu od sprowadzenia auta z de ;). Bmw zaprowadziłem dziś do M-CARS Kraków z nadzieją na uznanie akcji i wymianę silnika ;) Dodam że auto serwisowane do 202 tys teraz ma 216 tys jeszcze przed kupnem auta sprawdzałem przebieg w ASO i miła pani powiedziała mi o akcji serwisowej. Więc od razu po kupnie auta zadzwoniłem do dwóch serwisów i umówiłem się w m-carsie i w kielcach lecz w kielcach powiedzieli mi ze nie maja jeszcze urządzen do akcji w m-carsie kraków mieli odezwać się do dwóch tygodni niestety (prawdopodobnie) moj rozrząd nie chciał już dłużej czekać. Pocieszy ktoś lub nie ? Jakie szanse na wymianę silnika jak u koloegi kilka postów niżej ??

Opublikowano

Daj znać jak będzie decyzja czy uznali czy nie.

Miejmy nadzieję że uznają :)

Opublikowano
Wczoraj dzwoniłem do ASO, dzwonię co miesiąc i nic auto "na razie nie jest objęte akcją" E60 08.2008. - 215 tyś. km. Nie wiem czy czekać, czekać czy zrobić samemu. Czytając forum to włos się jeży na głowie . Z drugiej strony zastanawiam się czy nie wpadam w panikę . :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj dzwoniłem do ASO, dzwonię co miesiąc i nic auto "na razie nie jest objęte akcją" E60 08.2008. - 215 tyś. km. Nie wiem czy czekać, czekać czy zrobić samemu. Czytając forum to włos się jeży na głowie . Z drugiej strony zastanawiam się czy nie wpadam w panikę . :mad2:

Zrób samemu. Nie ma co ryzykować czekając.

Opublikowano

Witam, nie wiem co zrobić z akcją serwisową.

właśnie kupiłem e81 118d i przy sprawdzaniu auta w serwisie powiedzieli mi ,że jest przewidziana akcja, ale przy tym przebiegu na 99% tylko napinacz, bo auto ma 42.000 km.

Co myślicie, poczekać do 100.000 i zrobić z łańcuchem czy robić teraz sam napinacz?

to tylko napinacz jest wadliwy i niszczy łańcuchy czy łańcuchy też są kiepskie?

Opublikowano
ja bym poczekal, lancuchy , prowadnice tez sa slabej jakosci a te po akcji sa nowej generacji

jak poczeka za dlugo to z odrobina pecha zerwie sie jak koledze we francji przy 55 tys... a wtedy bedzie kaszana.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Auto odebrałem z serwisu Sikora Mikołów

Wymieniony kompletny rozrząd - 0 zł

olej na swój koszt - 240 zł

filtr na swój koszt - 40 zł

alternator(uszkodzony) na swój koszt od 200 zł do 2800 zł wedle uznania

Przegląd auta - 0 zł

W serwisie zapłaciłem dodatkowo za nowe śruby, przewody paliwa, uzupełnienie płynów i dolewkę oleju, za to 420 zł brutto

Ogólnie auto odebrałem umyte, nawoskowane, odkurzone, różnica w pracy silnika nie do uwierzenia :D

Polecam ten serwis !

ps.

W tym serwisie pozwalają na naprawy ze swoimi częściami

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co dolewka oleju jak wymieniales olej? Z tym woskowaniem chyba cie ponioslo :norty: bo tez tam robilem rozrzad i nie tylko wiec wiem co nie co o tym aso. :D
Opublikowano

Kupiłem 5 litrów a wchodzi 5,5 (zapomniałem)

Nie wiem ale auto wyglądało jak po woskowaniu, chyba że mają jakiś fajny preparat do mycia auta :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupiłem 5 litrów a wchodzi 5,5 (zapomniałem)

Nie wiem ale auto wyglądało jak po woskowaniu, chyba że mają jakiś fajny preparat do mycia auta :)

Mycie jest w standardzie ale wosku nie nakładają. :)

Opublikowano
Sa szampony nablyszczajace.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Autko sprawdzilem w mcars w krakowie , u nich było kupione i u nich serwisowane.

produkcja 11.2007, ekspozycja, pierwsza rejestracja 01.2009 i wtedy dopiero pierwsze wpisy w historii serwisowej

tam się dowiedziałem o akcji.

to jak, robić ten napinacz teraz czy później razem z łańcuchem?

Opublikowano
jak nic nie słychać , to ja bym poczekał. Jak teraz pojedziesz to wymienią tylko napinacz , a jak zacznie być słychać , to prawdopodobnie dostaniesz nowy, poprawiony łańcuch
Opublikowano
jak jest cisza nic nie szura itp to po co to robic co ci da napinacz jak cala reszta zostaje to zaleczenie chwilowe , lepiej poczekac i wymienic potem wszystko na poprawione lancuchy prowadnice