Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem E81 118D z 2011 roku. Jest to moj pierwszy samochód marki BMW dlatego proszę o wyrozumialość i kilka rad;) Samochód jest po przygodzie mam strzelone kurtyny i poduszki. Reszta mechaniki już ogarnieta i dlatego chciałbym się zwrócić do Was z kilkoma pytaniami.

Po pierwsze konsola z poduchą, airbag kierowcy i kurtyny. Gdzie szukać? na co zwracać uwagę? kto najlepiej regeneruje itd. Bardzo prosze o sugestie.

Po drugie moja jedyneczka nie ma navi, rozważam (skoro już wymieniam konsole) założenie nawigacji i konsoli z dzuirą. Co o tym myślicie, Warto? Jakie dodatkowe koszta i niespodzianki przy takiej akcji moga mnie spotkac?

Po trzecie napinacze pasów, czy powinienem je wymieniac skoro działją i wizualnie nie widze uszkodzeń?

Po czwartę czy w tym modelu do wymiany kurtyn potrzebuje wycinać szybę żeby zdjąć podsufitkę? (tak słyszałem ale jeszcze nie sprawdzałem)

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi, podpowiedzi itd.

Pozdrawiam

Marcin

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10893636_998978150116927_1772084074_n.jpg?oh=1d3b3e45ae63b26f962f2695e4c4dd6f&oe=54B32E31&__gda__=1421029585_58635fddb1a44da1a1311b5ebbeaeedd

Opublikowano
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem E81 118D z 2011 roku. Jest to moj pierwszy samochód marki BMW dlatego proszę o wyrozumialość i kilka rad;) Samochód jest po przygodzie mam strzelone kurtyny i poduszki. Reszta mechaniki już ogarnieta i dlatego chciałbym się zwrócić do Was z kilkoma pytaniami.

Po pierwsze konsola z poduchą, airbag kierowcy i kurtyny. Gdzie szukać? na co zwracać uwagę? kto najlepiej regeneruje itd. Bardzo prosze o sugestie.

Po drugie moja jedyneczka nie ma navi, rozważam (skoro już wymieniam konsole) założenie nawigacji i konsoli z dzuirą. Co o tym myślicie, Warto? Jakie dodatkowe koszta i niespodzianki przy takiej akcji moga mnie spotkac?

Po trzecie napinacze pasów, czy powinienem je wymieniac skoro działją i wizualnie nie widze uszkodzeń?

Po czwartę czy w tym modelu do wymiany kurtyn potrzebuje wycinać szybę żeby zdjąć podsufitkę? (tak słyszałem ale jeszcze nie sprawdzałem)

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi, podpowiedzi itd.

Pozdrawiam

Marcin

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10893636_998978150116927_1772084074_n.jpg?oh=1d3b3e45ae63b26f962f2695e4c4dd6f&oe=54B32E31&__gda__=1421029585_58635fddb1a44da1a1311b5ebbeaeedd

Wiam , mam taką e81 wymieniałem jedną kurtynę ( zakup na aledrogo ok 400zl tyko 2lata temu) podsufitkę regenerowałem w ostrowie wielkopolskim http://www.tapi-car.pl/ robią super ale terminy :?: , można wyjąć podsufitkę przez klapę bagażnika jest trochę problemów ale ja tak zrobiłem bo szkoda ciąć szyby , napinacze pasów miałem dobre. Z montażem navi też nie pomogę bo u mnie była w wyposażeniu.

Ps.Bardzo ładna e81 w mpaku :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, podsufitka nie pękła aż tak bardzo i zastanawiam się czy nie uda się tego zamaskowac bez regeneracji.

Bardzo prosze o pomoc z resztą tematów.

Pozdrawiam ;]

Opublikowano

MAM jeszcze jedno pytanie dotyczące wyposażenia bagażnika. Co powinno się znajdować pod matą bagażnika ( w okolicach akumulatora) ? niestety mam tam pusto i chciałbym uzupełnić te braki.

Pozdrawiam

• Zarejestrowani
Opublikowano

Cześć,

co do tematu deski rozdzielczej, zapraszam tutaj: http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=161&t=217466 (powinno Ci się przydać ;) ).

Żeby dołożyć Navi, musisz się liczyć ze sporymi kosztami - ale pewnie do ogarnięcia... oprócz samych elementów trzeba to wszystko zakodować.

Deski rozdzielcze oprócz dziury na nawigację mają różnice przy mocowaniu radia - więc też zwróć na to uwagę, bo może Ci nie podjeść.

Podsufitkę jak najbardziej można włożyć i wyjąć przez tylną klapę. Nie jest łatwo, bo mieści się na styk - jakbym to robił drugi raz to raczej bym najpierw zdjął uszczelki tylnej klapy (no chyba, że zdjęcie nie jest takie banalne jak się wydaje).

Opublikowano

Ok. Dziękuje za odpowiedzi. Zostanę przy wersji bez navi. Muszę teraz poszukać deski, poduch i podsufitki z kurtynami.

A jak wygląda temat wyposażenia w bagażniku? co powinienem tam dokompletować bo nic nie ma. Jak powinien wyglądać hak do holowania?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ok. Dziękuje za odpowiedzi. Zostanę przy wersji bez navi. Muszę teraz poszukać deski, poduch i podsufitki z kurtynami.

A jak wygląda temat wyposażenia w bagażniku? co powinienem tam dokompletować bo nic nie ma. Jak powinien wyglądać hak do holowania?

Pozdrawiam

Jutro jak będzie czas to zrobię zdjęcia w bagażniku :cool2:

Auto jest w warsztacie na montażu wydechu :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano

Pozdrawiam

Jutro jak będzie czas to zrobię zdjęcia w bagażniku :cool2:

Auto jest w warsztacie na montażu wydechu :D

Będę wdzięczny ;)