Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
He he he u mnie w glogowie (dolnoslaskie) miasto 100tys na dodatek powiatowe takie same dziury sa pod siedziba wlodarzy tego miasta ktore powinno sie nazywac WYRWA!!! :clap: Rodzina sie juz odemnie powoli odwraca bo nik nie chce sobie zniszczyc auta przyjerzdzajac do mnie.he he he. :cry2: Teraz sobie obiecalem ze jak mi tylko zacznie sie cos dziac z zawiasem to draniom nie odpuszczchocby mialo sie to skonczyc w sadzie to i tak zaplaca za szkode :twisted2: A ten filmik jest :jawdrop: Powinno sie go pokazywac w UE jak to polski rzad wydaje UNIJNE fundusze. :mlotek:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
to tak jak nierawno pojechalem do wroclawia

bylem chyba najwolniej jerdzacym kierowca po miescie

normalnie szok az mnie bolalo takie dziurska

no wlasnie, a chca wydac 100mln na jakis park rozrywki

banda idiotow, tu sie we wroclawiu w ogole nie da jezdzic! nie dosc ze korki masakryczne to jeszcze dziura na dziurze

najbardziej te dziury to widza przyjezdni, bo miejscowi to sie chyba przyzyczaili bo nawet sie ciesza ze miasto chce wydac kase na nowe obiekty a nie na drogi, turystow sie najedzie i juz ogole nie bedzie dalo sie jezdzic

szkoda bmw na ten wroclaw

mnie tak wnerwia to miasto, zadnej przyjemnosci z jazdy

wyprowadzam sie do mnejszego miasta, w mniejszych miastach mimo wszystko drogi nie sa tak zniszczone jak we wroclawiu, nie bede sie tak wnerwial przynajmiej jak mam gdzies pojechac i zrobie to 3x szybciej

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

E tam, czepiacie się. Przecież to wszystko po to, żeby na drogach było bezpieczniej. Zobaczcie, że nikt tam nie zasuwa 160km/h, wszyscy jadą ostrożnie itd. :)

A to, że pieniądze na drogi lecą do kieszeni a nie na te nieszczęsne drogi to chyba oczywiste.

Zgadzam się z Kai, dopóki nie będzie normalnej kontroli wydatków publicznych to sobie możemy tak narzekać.

Opublikowano
to tak jak nierawno pojechalem do wroclawia

bylem chyba najwolniej jerdzacym kierowca po miescie

normalnie szok az mnie bolalo takie dziurska

najbardziej te dziury to widza przyjezdni, bo miejscowi to sie chyba przyzyczaili bo nawet sie ciesza ze miasto chce wydac kase na nowe obiekty a nie na drogi, turystow sie najedzie i juz ogole nie bedzie dalo sie jezdzic

swiete slowa myslalem ze kur...y dostane a narzekalem na drogi w warszawie :duh: ale one w porownaniu z wroclawiem to lux malina a jeszcze teraz jak papierz przyjedzie no to bedzie cus pieknego :dance:

Opublikowano

Hmm lekarze, pielęgniarki itd. zjednoczyli się i dostaną co im się należy może my kierowcy też tak zrobimy traktują nas jak frajerów nie ma na coś pieniędzy to paliwo o 20gr w górę i tak gaz ze 1,3/ltr trzy lata temu teraz w zime będzie po 2,5/ltr :duh: może by się umówić żeby nikt nie tankował przez tydzień ani kropli w skali tygodnia i kraju urzędasy odczuły by to bardzo boleśnie (strata 1 mld albo więcej) może dało by im do myślenia :!: (pomysł dobry ale mało realny) Ja nie mam ochoty składać się na różne dziwne pomysły, eksperymenty rządu.

Co do kontroli wydatków heh nie ma rządu od listopada więc yyy o jaką kontrolę czego kolwiek chodzi :D Jeden strajk służby zdrowia i rząd się posypał (dymisja ministra) może jakby zapchać stolice to może drogi byłyby lepsze :!:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Dwa tygodnie temu koło Głuszycy , niedaleko Wałbrzycha złapałem dwa kapcie z tyło po prawej ( W C2 mam 195/50/r16 ) z przodu wyszły mi bulwy po lewej i po prawej. 3 km jechałem na kapciu z zapasu bo nie miałem już co założyć. O 23.00 szukałem gumiarza żeby cokolwiek mi zamontował. Chciałbym spotkać pana odpowiedzialnego za te drogi.... :evil:
Opublikowano
Wszyscy narzekają na drogi ale nie zawaham sie powiedziec ze jednak takich dróg jak na sląsku nie ma w innych wojewodztwach :mad2: :cry2:
Opublikowano
Wszyscy narzekają na drogi ale nie zawaham sie powiedziec ze jednak takich dróg jak na sląsku nie ma w innych wojewodztwach :mad2: :cry2:

racja!

istna tragedia :cry:

Nordschleife... 20,8km w 9:38s
Opublikowano

Teraz przepisy zabraniają już sytuować studnie rewizyjne na pasach ruchu wiec spokojnie, dopuszczalne jest takie coś ewentualnie tylko przy przebudowie, gdy trzeba nawiązać się do istniejącej infrastruktury, ale staramy się takiego czegoś unikać, bo potem i tak trzeba się tłumaczyć przy uzgodnieniach, czemu tam jest studnia. Jak mieliśmy ostatnio taki problem zrobiliśmy ślepa studnię(przykrytą warstwą asfaltu, dopiero jak coś się stanie trzeba będzie się dostać metodą odkrywkową :8) ).

Od razu uprzedzam Pytanie, czemu kiedyś projektowano Studnie w jezdni?

Było tak, bo przepisy tego nie zabraniały:) studnie muszą być na załamaniach kanalizacji żeby można było ja np. oczyścić, a odcinki proste też nie mogą być jakieś długie (nie jestem kanalarzem wiec dokładnych wymogów nie podam).

Więc z zwykłego lenistwa(Np. droga 6m szerokości łatwiej tam umieścić kanalizacje niż w 2m chodniku) lub z potrzeby nawiązania się do stanu istniejącego projektowało się kanalizacje pod jezdnią.

A w przeciągu 2-5 lat powstanie w Wawie naprawdę sporo dróg szybkiego ruchu.:) Na których oczywiście nasi miłośnicy BMW będą jeździli 110 km/h :twisted: i na koleinach nie będzie woziło, oczywiście do czasu aż tiry zrobią koleiny albo z pierwszym letnim deszczem, jak grzyby jesienią, wyrosną fotoradary :(

Opublikowano
NikiLauda - właśnie robią mi kanalize na ulicy gdzie mieszkam i studzienki (już nie takie duże) są wypuszczone na drodze a wszystkie rury idą pod drogą - więc... studzienki dalej będą :duh:
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
No cóż mogę Ci odpowiedzieć wszystko zależy jeszcze od klasy drogi, na głównych drogach juz czegos takiego nie dopuszczają. jesli juz tak robią na drogach klas nizszych, to studzienki powinny być usytuowane w srodku pasa ruchu aby brac je srodkiem :).