Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy jest różnica między uszczelką w 520i m52 do 9/98 a tymi po ? Bo numery mają inne i na allegro są same do 98r ale czy fizycznie jest jakakolwiek różnica? Moje auto jest z 10/99
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest różnica między podwójnym a pojedynczym vanosem.Uszczelki dla m50 bez vanosu,m50vanos i m52 vanos są takie same.Do podwójnego vanosu uszczelka jest inna.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Jak ja szukałem uszczelki do swojego M52 to okazało Się że są dwie grubości uszczelek 6mm i 8mm jeśli dobrze pamiętam. I u mnie szła ta cieńsza, Ty masz 2x vanos więc pewnie ta grubsza i może trochę inaczej wygląda.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
To nie chodzi o vanos z tą grubością tylko jeśli głowica była planowana któryś raz bądź była krzywa i zebrano dużo materiału to wtedy nie daje się nominalnej uszczelki tylko grubszą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grubości uszczelek to 1,75mm nominał i 2,05 nadwymiar dla m50 m52 m54.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.