Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno kupiłem e46 z silnikiem m47, problemem był brak mocy przy niskich obrotach (nie ciągnął od dołu).

Jako, że nie mam dostępu do kabla, odpiąłem czujnik przepływomierza - problem ustąpił, pojawiła się moc od samego dołu.

Pojeździłem tak 2 dni i teraz zaczęło szarpać między 1,2-1,7tys obrotów, po podłączeniu czujnika nadal szarpie.

Czy wymieniając przepływomierz (sam wkład) na ten sam (używany - 0928400314) będzie potrzebna jakaś interwencja z komputerem? Chciałem kupić używany jako rozwiązanie tymczasowe, bo nowy kosztuje koło 500zł + jeszcze adaptacja..

Opublikowano
Jeśli juz używke to tylko z kompem żeby sprawdzic parametry ,bo nie wiadomo co kupisz .Jak nie masz narazie kasy to sprubój swoją zreanimować ,czyli wyciągnij wkład i przemyj bendzyną ekstrakyjną elektronike , czasami pomaga na jakis czas.Staraj się to robić delikatnie i dokładnie.
Opublikowano

Dzięki,

problem szarpania po podłączeniu czujnika i zrobieniu kilku kilometrów ustąpił, oczywiście wrócił "muł", ale dam radę tak jeździć do czasu zakupu nowej przepływki.

Gdyby ktoś z Gdańska miał kabel i chciał pomóc z adaptacją proszę o info na PW.