Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Moj pierwszy temat więc proszę o pomoc.

Mam od jakiegoś czasu e87 118d

Od początku nie działa pdc.

Mianowicie, mam pdc przód i tył. Uruchamia się z momentem włączenia wstecznego lub można z przycisku.

Na poczatku pdc jak nie pikał to myślałem że zalało centralę, ale nie pasuje mi parę objawów.

Mianowicie:

Nie pokazuje mi błędu pdc tylko po prostu nie pika.

Czujniki są ok gdyż strzelają jak się opuszek przystawi

Jak odlaczylem jeden z czujników to wyswietlil mi sie błąd pdc a więc centralka działa poprawnie. Na komputerze nie pokazuje błędów.

Mam radio business i pytanie, jak pika pdc?

Przez radio, glosniczek w bagażniku, czy glosniczek gdzieś przy kierowicy?

Dodam ze jak pasów nie zapnę to glosniczek z przodu pika

Prosba o pomoc

Opublikowano

Wczoraj wyjąłem moduł PDC i nie ma śladu wody ani wokół ani w nim. Więc moduł nie został zalany.

Ale nadal nie pika nic, żadnego dźwięku nie wydaje.

Dodam że np. Pikanie nie zapietych pasów ( nie wiem czy to ten sam głośnik) działa bardzo cicho

Opublikowano
Rozbierz moduł PDC i zobacz czy żadne ścieżki nie są poprzepalane. A dowiedz się jeszcze jak zwiększyć głośność sygnałów alarmowych takich jak nie zapięte pasy, ruszanie na ręcznym i PDC.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj dopiero znalazłem trochę czasu. Po podłączeniu komputera pokazuje odległości na każdym czujniki, rozebralem moduł i nie ma śladu wody. Ostatnio miałem opcje taką, że jak wpiąłem wsteczny to zapikał błąd pdc i tak pikał z 3 dni i mu przeszło. I teraz znowu jak wpinam wsteczny jedyne co widzę to lampka pdc poniżej nawiewu... a żadnego dźwięku z głośników... z tego co wiem sygnał powinien lecieć z głośników a cisza totalna. .... please help....

Wysłane z mojego GT-N5100 przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawa po roku od posiadania Auta rozwiązana. 2 magików patrzyło na auto i nikt nic nie widział. Sterownik PDC z bagażnika był w idealnym stanie.

Rozwiązanie: Wymiana radia z business na professional.

Przy radiu Pro pdc dual gra z glośników z radia. Wymiana radia bez żadnych problemów bez wymuszenia kodowania (zakoduje przy okazji). Bo włączeniu wszystko działą

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Moj ojciec mial ten sam problem, gdybym wczesniej zauwazyl post bym ci pomogl no glowilismy sie nad tym 2 lata temu, teraz wiesz ze juz cos przy aucie bylo grzebane albo radio wymienione na gorsze z racji odsprzedazy drozszego.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Mam identyczny problem jak Ty miałeś. Radio business i brak dzwieku pdc ( mam tylko czujniki z tyłu). Moduł nie zalany, bezpieczniki sprawdzone a dzwieku brak. Jaki wpływ ma wymiana radia ? a moze poprzedni właściciel kupił zły moduł pdc ?
Opublikowano
Super to opisaleś, dzieki wielkie. Czyli w moim przypadku albo ktos zmienil radio z professional na bussines lub kupil niewłaściwy moduł.