Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest dużo wątków o demontażu w autach przed liftem, ale nie potrafię znaleźć nigdzie informacji o poliftowych e60.

Wytarły się lekko guziczki na idrive - mam nowy panel z guziczkami, ale nie wiem jak wyjąć kontroler... Próbowałem ciągnąć do góry tą drewnianą centralną listwę ozdobną, odgina się niebezpiecznie, ale nie puszcza - może są gdzieś jakieś śruby... podpowiecie?

fota zapożyczona.

http://i57.tinypic.com/2lca7g1.jpg

Opublikowano
Hmm widać na zdjęciu jak byk gdzie sa śruby! Po za tym na YouTube jest tego masa jak zdemontować listwy itp w e60
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby wyjąć kontroler musisz nie tylko zdjąć ten ozdobny dekor ale i podnieść/zdemontować całą konsole środkową bo kontroler jest osadzony w ramce w konsoli od spodu. Nie da się go wyjąć "do góry". Sama ramka w której jest zamocowany kontroler ma chyba 4 podwójne zatrzaski i ciężko będzie je odblokować nie patrząc na to. Prędzej uda się odkręcić samą ramkę od konsoli razem z kontrolerem, są tam 4 śruby torx ale żeby to zrobić trzeba ją zdemontować, a z tym jest trochę roboty.
Opublikowano
Hmm widać na zdjęciu jak byk gdzie sa śruby! Po za tym na YouTube jest tego masa jak zdemontować listwy itp w e60

no to pokaż mi kolego taki filmik z youtube, gdzie jest pokazany demontaż tej listwy - ale w LCI.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy LCI czy nie listwy oprócz innego otworu na kontroler i popielniczką niczym się nie różnią.