Skocz do zawartości

Kobieta prosi o pomoc - problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem, że auto rano odpala, pochodzi chwile i gaśnie. Później ciężko go odpalić, tzn. kręci, ale chwilę schodzi zanim znów odpali. Co to może być?

Dodam, że jest to auto na gaz, oczywiście odpalam go na benzynie, a na gaz przełączam po kilku km, aż silnik się rozgrzeje.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano
Witam...trzeba podpiąć auto pod komputer...mogą to być czujniki wałków rozrządu lub czujnik wału,przepływomierz,pompa itp itd...za dużo możliwości aby wróżyć z fusów...Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja podejrzewam że ten gaz mógł zrobić swoje chodzi mi o starą instalację :? czy nie zdarzały się strzały w kolektor :?:
Opublikowano
  • Autor
Wtryski mają jakieś 6-7 lat, a parownik jest nowy. Nie przypominam sobie, żeby zdarzały się strzały w kolektor.
Opublikowano
Wtryski mają jakieś 6-7 lat, a parownik jest nowy. Nie przypominam sobie, żeby zdarzały się strzały w kolektor.[/quot I tam jest instalacja sekwencyjna ?
Opublikowano
  • Autor
Tak, sekwencja.
Opublikowano
Tak, sekwencja.

ok jeżeli tak ,ja zrozumiałem że jeżeli przełączasz po kilku kilometrach to zwykła instalacja w sekwencji kierowca nic nie przełącza

Opublikowano
  • Autor
Tak, tak. Tyle, że u mnie przełącza się na gaz za szybko, jak silnik jeszcze nie jest rozgrzany, przez to strasznie przerywa podczas jazdy i wtedy trzeba przełączyć znowu na benzynę. Dlatego, szczególnie w zimie, zapalam na benzynie i po kilku km sama przełączam na gaz.
Opublikowano
To pod kompa i gazownik niech podniesie temp. do ? skala jest od 25 w górę po co się męczyć i myśleć o przełączaniu :D
Opublikowano
Fajnie by było napisać jaki to silnik. I zmienić tytuł postu bo wyleci. Chociaż w dziale E38 admin śpi.