Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E46 320d 136km

Wracając do domu samochód ustał. Oczywiście nie pierwszy raz zdarzył mi się taki nieoczekiwany postój. Paliwa jest w samochodzie około 15l zdarzały się momenty że zgasł mi przy 8l

Przekręcając kluczyk do filtra paliwa nie dostaje się paliwo. Jedynym rozwiązaniem jest dolać paliwa do baku oraz filtra i odpalanie go z autostartu. Bezpiecznik sprawdzałem i jest cały. Co może być nie tak?

Opublikowano
A jak sprawdzić czy działa ? Wiem że tam jest kostka do podłączenia ale które kable trzeba podłączyć by sprawdzić czy działa ?
Opublikowano
Myślę, że jak zdarzają Ci się wyżej opisane problemy to już nie ma co sprawdzać tylko wymienić tą pompę.
Opublikowano
Dobra pompa Pierburga albo Bosha to 400-600zł, za robocizne płaciłem 200, choć to podobno nie jest wielka filozofia.
Opublikowano
Mi pierburg nie pośmigał za długo. Kupiłem siemens vdo bo taka niby była ori i jest ok do tj pory. Nie płać nikomu 200 zł za to, to jest tak prosta robota że ja bym to nawet za 20 zrobił :norty: