Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e46 1,8d 116 konny silnik z tego co się orientuje to na bazie 2.0 150 konnego i mam takie pytanie auto wytrzyma 180 koni i pewnie z 400+ nm?

Wiem, że dwumas by się szybko kończył, ale z racji że mam na wykończeniu to by się przerobiło z 3.0d, oprócz tego sprzęgła będą jakies skutki uboczne z tego co mi wiadomo to ta jednostka nie ma DPF, przebieg auta 350 tysiecy

Opublikowano

Zbyt duży koszt przedsięwzięcia. Z tego co pamiętam to wtryski i turbo mniej wydajne niż w 150.

Lepiej zmienić samochód na taki z silnikiem 3.0D - moc będziesz miał, którą można będzie dodatkowo niskimi kosztami podnieść. Elementu napędu nie będą dostawały w kość ;)

Opublikowano
Przy zdrowym silniku powinnes wyciagnac samym programem 30koni wiecej i 70momentu, jak wywalisz katalizador i dasz lepszy ic to dojdzie te ponad 10 koni, zeby 180 miec to mysle ze turbo od e60 520d i wtryski lepsze to wtedy nawet do 200 koni mozesz sie zbliżyć, turbo po regeneracji 800zl a wtryski uzywane po około 250zł za sztuke