Skocz do zawartości

parują przednie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. parują mi lampy od wewnątrz. czy ktoś wie jak pozbyć się tego problemu? brzydko to wygląda. słyszałem, że jest jakiś wężyk który odpowietrza lampę i ze on może być zapchany ale kompletnie nie wiem gdzie go szukać. czy ktoś wie jak mogę się do niego dostać i czy w ogóle takie coś istnieje?
Opublikowano
Dokładnie jest takie gumowe kolanko szukaj aż znajdziesz obszar poszukiwań masz zawężony bo to tylko lampa wilgoć musi mieć gdzie odparowywać żeby to przyspieszyć możesz jeszcze zdjąć gumową osłonę z kostki żarówki po osuszeniu lampy załóż ją tak jak była :)
Opublikowano
  • Autor
tylko jak te lampy wyjąć? czy muszę zdejmować zderzak?
Opublikowano
  • Autor

chyba muszę, bo od środka nic nie widać, nie ma żadnego dojścia.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Witam.

Mialem ten sam problem , tylko ze ja mam E61 w xenonie.

Wezyki i tak sa wypelnione takim malym korkiem z pianki zeby owady sie nie przedostawaly do lampy a wilgoc mogla i tak wyparowac.

Wiele razy wyjmowalem i ogladalem lampe zeby ustalic przyczyne . :mad2:

W koncu przytknalem do lamy przewod ze sprezonym powitrzem i lekko odkrecajac zawor cisnienia spryskiwalem lampe ze wszystkich stron woda z plynem do mycia naczyn.

Przyczyna u mnie byla nieszczelna pokrwa - ta kwadratowa - tam pojawialy sie wilkie banki mydlane. :duh:

Ja wymienilem na nowa ta kwadratowa i ta okroglom zakrecana - momentalnie lampa przestala parowac.

Pozdro :cool2:

Opublikowano
  • Autor
Masz na myśli te dwie plastikowe pokrywy znajdujące się na tylnej stronie lampy??