Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy. Mam problem z moją bunią a mianowicie auto stało nie odpalane około 24h wsiadłem auto odpaliło bez żadnych problemów po czym po jakiś 40sec zgasło i nie chce odpalić jak kreci to łapie ale po chwili przestaje bezpieczniki sprawdzałem pompka pracuje jak przekręcam kluczyk jakieś podpowiedzi może miał ktoś podobny problem. Ogólnie szukałem w internecie ale nie znalazłem żadnej znaczącej podpowiedzi wiec pisze z prośbą do was . Z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano
A wróżenie z szklanej kuli próbowałeś ? Trzeba podpiąć i zdjagnozowac disem lub innym
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
może paliwo słabe, zrobiło się chłodniej woda/parafina w filtrze paliwa i nie dostaje paliwa tyle ile powinien. Jak stoji na dworze to najlepiej wstaw do ogrzewanego garażu jak po kilku godzinach zapali i będzie chodziła dobrze to winne jest paliwo. Zalej do pełna na dobrej stacji wymień filtr paliwa i przy okazji sprawdź podgrzewacz filtra paliwa ale jakby był nie sprawny to chyba by był błąd w DDE podczas diagnozy.
Opublikowano
Auto ciągle stało w garażu co temp nie schodzi poniżej -1c panowie od czego radzicie zacząć czytałem gdzieś na forum ktoś pisał ze jakiś kabelek z tyłu był przetarty i nie odpalała w zacznę od rozkręcenia panelu od bezpieczników wszystkiego stylu sprawdzę czy coś nie zaśniedziało bo jak jechałem wcześniej padał ostry deszcz i czy bezpieczniki co są przy sterowniku silnika maja coś do odpalania auta
Opublikowano
Witam zdiagnozowałem ponownie auto inpa i wyskoczyły mi 2 błędy w dme/dde jeden 41f2 64 to o tym wiem to wentylator ale drugi nie wiem co oznacza 4A63 48 sterownik jest nowy 2dni temu było robione i wszystko z autem było w porządku do czasu :mad2:
Opublikowano
Witam jak zakupiłem auto nigdy nie wymieniałem zacząć od filtra czy ewentualnie można podpiąć bez filtra i sprawdzić czy odpala czy lepiej nie ryzykować
Opublikowano
A mi się wydaje, że nie piszesz wszystkiego. Nie bawiłeś się przypadkiem Inpą? Pierwszy błąd nie ma z tym nic wspólnego drugi zaś ma związek z immo (rozsynchronizowywał się). Tylko dziwie się, że w ogóle Ci odpala o ile prawdę piszesz. Spróbuj zrobić reset EWS Inpą lup Disem i powinno być ok.
Opublikowano

Dokładnie w tej kolejności :

podpinasz kompa, przekręcasz zapłon odpalasz inpa - model - silnik - activate - EWS startweart lub zurucksetzen czyli RESET. Wracasz do głównego menu zamykasz inpa wyłączasz zapłon wyjmujesz złącze OBD i odpalasz. Pamiętaj musi być dokładnie w tej kolejności. Później odczytaj jeszcze raz błędy.

Opublikowano
zrobiłem jak powyżej opisano filtr tez i auto dalej nie odpala dalej jest ten bład w poniedziałek zaholuje auto do elektryka i napisze co i jak
Opublikowano
Witam auto dziś zaprowadziłem do serwisu okazało się ze pompa wtryskowa się zawiesiła czy coś tam nie wiem dokładnie a immo się rozsynchronizował poprzez rozładowany aku