Skocz do zawartości

Żarówki przeciwmgielne HB4 do zdrzaka m-pakiet ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem na forum ale ciężko coś w tym temacie znaleźć więc otwieram posta :)

Chciałbym założyć do halogenów przeciwmgielnych w zderzaku m pakietowym żarówki które będą świecić na biało lub biało-niebiesko .

W światłach mijania mam żarówki h7 55W firmy farenhait i barwa jest idealnie biała bo 5000K :) ale niestety nie ma z tej firmy żarówek HB4.

Więc moje pytanie brzmi czy żarówki LEDOWE które pokazuje w linku zdadzą egzamin i w miarę oświetlą droge kiedy je zapalę ? bo w dzień będę używał ich do jazdy dziennej razem z ringami więc dużo światła nie potrzeba , ale jak będe jechał nocą i je odpalę czy w ogolę będę widział że coś się tam świeci ? :D

http://allegro.pl/zarowka-zarowki-led-12v-hb4-led-6-cree-30w-i4866380228.html

Wiem że są jakieś po 15 zł ale to to na pewno się nadaje tylko na choinkę , 40 zł za 1 szt to już dobra cena więc pytanie brzmi czy oświetli to coś drogę? czy ewentualnie zaproponujecie mi żarówki HB4 z firmy np OSRAM ale tak jak mówię chcę by świecił idealnie na biało lub biało-niebieskawo :)

Opublikowano
przeciwmgielne jako dzienne ?

To sa typowo polskie pomysly. Cale szczescie policja nie podziela radosnej tworczosci kierowcow i wali mandaty za takie cuda.

Widzialem juz pacjentow z xenonem w przeciwmgielnych...

Opublikowano (edytowane)
A co złego jest w tym by w ciągu dnia jeździć z włączonymi ringami i przeciwmgielnymi zamiast świeteł mijania ? Przeciwmgielne nie świecą po oczach bo są w dół skierowane chyba że to jakaś furmanka ciągnięta przez konia i jego przeciwmglne to latarka świecąca po oczach :P uważasz że lepsze są wiejske światła do jazdy dziennej LED których używa co 2 kierowca ? no to powiem Ci że ciekawie :) :mad2: A tak pozatym pytam tylko i wyłącznie o żarówki, które polecacie i tylko w tej sprawie proszę o opinie i pomoc ;) o Gustach się nie dyskutuje :lol: Edytowane przez starzyk12
Opublikowano
przeciwmgielne jako dzienne ?

Tak dokładnie zamiast używania świateł mijania :) Świecił by wtedy Ringi i na dole przeciwmgielne :) nie będą nikogo raziły a ważne by coś świeciło za dnia cokolwiek :)

Opublikowano
Może Panowie poczytacie kodeks ruchu drogowego, który jasno wskazuje w jakich warunkach można używać świateł przeciwmgielnych.
Opublikowano

Doskonale znam kodeks drogowy , nie napisałem tego postu po to że coś dla mnie jest nie jasne :)

CHCĘ TYLKO BYŚCIE POLECILI ŻARÓWKI HB4 , które będą świecić na biało ;) a nie żółto jak każda standardowa , Dziękuję , wszystko w tym temacie ;) :mad2: