Skocz do zawartości

[318i] M43TUB19 JAk zdemontować napinacz paska?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono. Powiedzcie mi słonka jak zdemontować element NR2 z podanego linka http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=11_2073&hg=11&fg=18 . Mam objechana śrubę torks w w/w napinaczu a ostatnio przy próbie nałożenia paska napinacz tak mocno odskoczył że ułamał się jego ogranicznik. Zakupiłem na alledrogo napinacz i o dziwo z klasyczną śrubą tyle że jedna z jego śrub mocujących (imbus) jest zasłonięta napinaczem więc jak ją wkręcić nie mając podparcia co by naciągnąć rolkę i odsłonić w/w imbus??? Czego nie wiem?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Kolego, no analogiczne jest chyba to, że trzeba dokręcić te śruby do których jest dostęp a następnie napiąć rolkę i dokręcić tą zasłoniętą. Czy się mylę?
Opublikowano
Kolego, no analogiczne jest chyba to, że trzeba dokręcić te śruby do których jest dostęp a następnie napiąć rolkę i dokręcić tą zasłoniętą. Czy się mylę?

Kolega twierdzi że obrobiła się ta śruba od naciągania napinacza w innym przypadku zdemontował by go bez zakładania tego tematu :mrgreen: może spróbować przeciąć plastikową rolkę zawsze to by odsłoniło śrubę mocującą i tak szrot :?